Det kan være svært at inddrage hele familien i aktiviteter i dagligdagen. Det kan hurtigt ende ud med, at børnene sidder på hver deres værelser. Alternativt sidder I sammen foran tv’et eller med en iPad i hånden. Man skal huske at lave forskellige aktiviteter sammen hele familien. Det kan nemlig styrke familiebåndet og samværet.

Du får her tre gode idéer til sjove aktiviteter, hvor hele familien kan være. Vi kommer ind på:

  • Cykling
  • Aktiviteter i haven
  • Kreative projekter.

En cykeltur ud i det blå

En sjov aktivitet, der også kan give lidt motion, er en cykeltur for hele familien. Det er nemlig noget, hvor alle familiemedlemmer kan være med.

Er der mindre børn i familien, der ikke har lært at cykle endnu, kan de stadig komme med. De kan blive transporteret på en cykelstol bag på cyklen. Alternativt kan I benytte en ladcykel eller have en cykelvogn efter cyklen.

En cykeltur kan derfor være en hyggelig måde at komme ud i det blå på eventyr sammen hele familien på.

Leg i haven for hele familien

En nem og hurtig måde at samle hele familien på er ved at gå en tur i haven. Her er der rig mulighed for at lege forskellige lege sammen. Derudover kan I gå på opdagelse i naturen, hvor børnene kan suge nye indtryk til sig.

Leg i haven kan være mange forskellige ting. Det kan være at trille rundt med en bold. Det kan også være leg i sandkassen, hvor I bygger fantastiske sandslotte sammen. I haven kan I også lege med alle mulige former for udendørslegetøj.

Haven kan derfor være et rigtigt hyggeligt sted at tilbringe tid sammen med familien.

Lav kreative projekter sammen

Er børnene ved at blive lidt større, kan det være sjovt at prøve kræfter med diverse projekter. I kan gøre det til en familiehobby, hvor I bygger og laver forskellige ting sammen. Der findes alverdens former for kreative projekter, I kan begive jer ud i som familie.

Eksempler på kreative projekter kan være at lave et fuglehus sammen. Det kan også være, I vil prøve kræfter med at bygge en drage. Dragen kan I efterfølgende få mange hyggelige timer med.

Er I rigtig gode, kan det være, I prøver kræfter med at lave en bænk eller lignende til haven. Der findes en masse sjove ting, I kan lave sammen som familie. I skal bare finde det, I synes, kunne være underholdende at lave sammen.