Hvad er det første du tænker, når du hører ordet Pindstrup? Nå ikke så meget? Mange mennesker har ikke hørt om Pindstrup, og det er da heller ikke så sært. Fordi byen er meget lille, men byder stadig på en masse ting, så her er tre ting du ikke vidste om Pindstrup.

1. Pindstrup blev grundlagt i 1820 af P.C. Pindstrup.

Byen, som vi kender den i dag, blev grundlagt af P.C. Pindstrup i 1820. Han valgte at lave et økologisk landbrug, som han kaldte Pindstrup. Det var en stor succes, og firmaet blev senere købt af den danske stat, og blev en del af Danmarks Jordbrugsforskning. Firmaet blev senere solgt til Danisco, og har siden da været en del af det.

2. Kirken hedder Marie Magdalene Kirke

Kirken i Pindstrup blev bygget i 1500-tallet, og er en af de ældste bygninger i byen. Kirken blev bygget i renæssancestil, og den har et meget karakteristisk tårn. I kirken kan man hver søndag gå til gudstjeneste, som mange af byens borgere gør. Dertil bliver der også ofte holdt vielser, barnedåb og begravelser. Pindstrup har et slogan, som er: ”Pindstrup – Danmarks grønne hjerte”, og det er ikke uden grund. Byen ligger meget tæt på skovene ved Kærsang Parken, og det er en af de ting, som gør byen så grøn.

3. Pindstrup er en af verdens førende producenter af frø til afgrøder

Pindstrup er en af Danmarks ældste planteskoler, og i dag er Pindstrup en af verdens førende producenter af frø til afgrøder. På Pindstrup.dk kan du finde et udvalg af over 1000 forskellige planter og blomster. Dertil er de faktisk én af verdens største leverandører af løg til planteskoler og andre steder i Europa. Håber du fik noget ud af artiklen, og at du nu ved lidt mere om Pindstrup end du gjorde før. Ellers kan du læse mere her.