Herning er efterhånden blevet landskendt for deres messe- og kongrescenter, der lægger scene til et hav af arrangementer, og som har huset store internationale kunstnere gennem tiden. Men foruden Messecenter Herning har byen også meget andet at byde på – også oplevelser hele familien kan være med til!

Løvbakke dyrehave

Lige udenfor Herning ligger Løvbakke Dyrehave, hvor der bor over 50 dådyr. Dådyrene er blandede dåer, hjorte og kalve, og der sker hele tiden nye ting for dyrene, der gør at Dyrehaven altid er værd at besøge. Man kan blandt andet se, hvordan dådyrene mister gevirerne og nye gevirer vokser ud eller se en fødsel af en ny kalv. Udover dyrene kan både børn og vokse også svinge sig i tarzanbanen eller blot nye den smukke natur.

Tilfredsstil vandhundene

Er din familie nogle vandhunde, er Herning også det helt rigtige sted at tage hen. Her finder du mulighed for svømning i både Herning Svømmehal, Vandkulturhuset og Ikast svømmecenter. I Vandkulturhuset kan man foruden at svømme baner, også udfordre hinanden på klatrevæggen, hoppe på vandtrampolinen eller tage en tur i vandrutsjebanen. Til de voksne er der mulighed for afslapning i wellness-afdelingen.

Tekstilmuseet

I 1800-tallet var området omkring Midtjylland et af de fattigste i Danmark, da der ikke var gode muligheder for landbrug. Beboerne i og omkring Herning måtte derfor søge andre veje for at tjene til føden. Her voksede tekstilindustrien frem, som Midtjylland stadig den dag i dag er kendt for. Hele historien kan opleves på tekstilmuseet i Herning, hvor man får indblik i industrien, der gav de midtjyske beboere brød på bordet. De gamle maskiner bliver startet op, og børnene kan få lov at lave deres eget tøj i børnefabrikken, der giver liv til museet og gør det til en oplevelse for både store og små. For mere inspiration og viden om Herning – klik her.