Bolig

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Der kommer hele tiden regninger og uforudsete omkostninger ind ad døren. Så snart den ene er betalt, kommer den næste – eller sådan føles det i hvert fald. Specielt hvis I er en større familie med børn, kan der hurtigt være mange omkostninger til det ene og det andet. Alene af den grund kommer vi her i artiklen med nogle tips til, hvordan du i hjemmet kan spare penge på nogle af de simple ting.

1: Undersøg din el-udbyder

Det er nok ikke noget, du har tænkt over, siden du flyttede ind i lejligheden. Men det er faktisk ikke helt hensigtsmæssigt, for der kan være utrolig mange penge at spare. I dette tilfælde er det nemlig ikke altid, at den første også er den bedste. Undersøg markedet løbende for din egen pengepungs skyld. Når det er sagt, er det heller ikke besværlig at skifte fra én eludbyder til en anden. Faktisk skal du som privatperson ikke gøre meget mere end at melde det til den nye udbyder. Derefter skal de nok klare det meste af arbejdet. Måske har du ikke tidligere tænkt over dette, men hvis det er interessant, kan du finde billig strøm her. Det kan meget vel være, at du kan spare penge, hvis du skifter.

2: Køb stort ind

Du har muligvis hørt rådet før, og det er ikke uden grund. Hver gang vi bevæger os ned i dagligvarebutikken, havner der noget uforudset i kurven – næsten i hvert fald. Det kan være fordi, at du pludselig løber ind i en spændende mulighed, men det kan også være dit barn, der står og hiver dig i trøjen.

Derfor anbefales det, at du laver en madplan, så godt som det nu kan gøres. Derefter vælger du en eller to faste indkøbsdage, og her skal alt købes ind. Det sparer dig for tiden i supermarkedet, men samtidig kan det være flere 100 kroner hver uge, der pludselig ikke bliver brugt på uforudsete omkostninger.

3: Køb LED fremfor glødepære

Det næste punkt kræver ikke mange overvejelser fra din side, men det er en stor fordel for pengepungen på sigt. LED-pære bruger ca. 25% mindre strøm, og så kan de holde meget længere, hvorfor du heller ikke skal skifte dem ud så ofte. Dermed hjælper du med et simpelt tiltag din pung, men du gør også noget godt for vores fælles miljø.

4: Tag et kig på forsikringerne

Ligesom din eludbyder er forsikringen heller ikke et sted, hvor vi har meget fokus. Det kører, som det skal, og det er så fint – eller er det? Hvis du tager et godt kig på dine forsikringer eller ringer til en anden udbyder og hører, om de kan matche prisen, får du næsten altid et ja. Også på samme dækning.

Hvis du ikke har forhandlet din forsikring i lang tid, har du i hvert fald ikke den billigste løsning, og det kan derfor anbefales, at du lige kigger en smule nærmere på de støvede papirer.

At spare lidt ekstra penge i hverdagen skal ikke være dyrt. Med de ovenstående tricks kan der hurtigt være et par hundrede kroner ekstra at hygge for hver måned.