tips til gulvslibning

Trænger dine trægulve til en kærlighed hånd? De kan let genvinde fortidens charme og glød, hvis de får den rigtige behandling. Har du hænderne skruet rigtigt på, kan du med fordel selv give gulvene en afslibning.

Sætter du kurs mod byggemarkedet og lejer en gulvmaskine i stedet for at ringe efter fagfolk, er det samtidig penge at spare. Her får du 5 nemme fif, som gør gulvafslipning til en leg.

Gør gulvet klar til afslipning

Et rent gulv gør arbejdet lettere, så start med at fylde en spand med vand og sæbe. Sørg for, at skidt og snavs vaskes helt væk, så overfladen er pæn og jævn.

Vil du have et flot resultat? Du hjælper gulvmaskinen godt på vej, hvis du går gulvet efter i sømmene – bogstaveligt talt. Stikker skruer og søm op af brædderne, må du slå dem ned. Det er afgørende, hvis ikke maskinen skal bremses, mens den sliber.

Undgå støv i hele huset

Det er beskidt arbejde at få flotte gulve. Vil du undgå, at byggestøv lægger sig i alle rum? Vær grundig når du dækker af, og sørg for at stoppe alle sprækker og revner.

Nu kan du begynde arbejdet

Før maskinens kræfter slippes fri, skal du tage panelerne af, for kanterne er det første, som skal slibes. Husk at vælge slibepapir med den rigtige kornstørrelse, og brug eventuelt en trekantsliber, hvis hjørnerne giver udfordringer for den store maskine.

Få et jævnt resultat

Du får et jævnt resultat, hvis du kører tre runder i rummet. Den første gulvafslibning kaldes grovslibning. Når den er overstået, skifter du slibepapiret, og fortsætter med en mellemslibning. Arbejdet er afsluttet efter en finslibning.

Afslut med efterbehandling

Når den sidste runde er kørt, er du klar til at fjerne de sidste støvkorn. Herefter kan du afslutte arbejdet med en grundig gulvvask og efterbehandle med lak, sæbe eller olie.