I behøver ikke nødvendigvis have en lystfisker gemt I jeres respektive maver for at finde fornøjelse i en fisketur. Faktisk er en fisketur meget andet end blot at smide linen i vandet og hive fisk i land (hvis I er så heldige, altså). En fisketur er en perfekt mulighed for kvalitetstid sammen som familie, hvor alle kan hygge sig og få noget ud af aktiviteten.

I denne artikel præsenterer vi dig for 5 gode grunde til at planlægge en hyggelig dag ved vandet sammen med familien, hvor I kan nyde hinanden selskab og måske være heldige at få en fisk med hjem til aftensmaden.

Frisk luft

Det er sundt for både krop og sjæl at få masser af frisk luft. Hvis man har teenagere i familien, som tilbringer det meste af fritiden med en spillekonsol eller iPad, kan det især være en god idé at give dem en anledning til at komme ud og trække noget frisk luft ind i lungerne.

Mange voksne kan tilmed også have godt af en tur ud i naturen, for flere og flere tilbringer det meste af arbejdsdagen på en kontorstol, hvilket ikke er godt for helbredet – hverken det mentale eller fysiske.

Efter en fisketur i den fri natur vil i med stor sandsynlighed opleve, at I har mere energi og overskud, ligesom humøret med sikkerhed også er bedre end normalt.

Det er en billig aktivitet at fiske

Medmindre i går all-in og booker en fiskekutter, behøver en fisketur ikke koste alverden. Det vil være nødvendigt at investere lidt i et fisketegn til alle over 18, men derudover kræver det ikke det helt vilde udstyr.

Der er naturligvis ingen vej uden om en fiskestang, et fiskenet og lidt endegrej, men så er i faktisk også langt.

Selve udflugten koster ikke penge – medmindre i vælger put and take – hvorfor det som oftest kun er transportudgifterne, som skal regnes med i budgettet for dagen.

I har masser af tid til hinanden

I en travl hverdag er der ikke altid tid til at fordybe sig i en samtale med hinanden, men når I er på fisketur er der sjældent mange distraktioner. Især hvis I vælger at lade mobilerne blive derhjemme eller i bilen, kan i forvente at få rigtig god tid til at få vendt stort såvel som småt fra hinandens liv.

I kan være heldige at fange en fisk til aftensmaden

Medmindre I er super skarpe lystfiskere, bør I måske have en plan B, så I ikke sulter, men der er en chance for, at I ender med at fange fisk, som I kan spise til aftensmad, når I kommer hjem.

Kræsne familiemedlemmer, som eller normalt ikke rører fisk, kan måske lokkes til at smage et par bidder, når det er en fisk, de selv har været med til at fange.

I har mulighed for at få rørt jer

Mange forbinder en fisketur med at stå stille eller sidde og glo på vandet indtil der er bid. I vælger dog helt selv, hvordan jeres fisketur skal foregå, og I kan derfor med fordel forsøge at gøre den lidt aktiv.

I stedet for at sidde det samme sted i 4 timer i streg, kan I bevæge jer lidt rundt i terrænet, så I kan fiske forskellige steder i løbet af dagen. Udover at I får rørt jer, har det også den fordel, at chancerne for at få en fisk på krogen måske øges, fordi I ikke fisker det samme sted hele tiden.