Snart er det sommer. Er det tid til campingferie med familien? Hvis du har lyst til en hyggelig familieferie, er det oplagt at pakke grejet i campingvognen og komme afsted. Men hvad skal du have styr på, når du skal på campingferie med hele familien? Det kan måske virke uoverskueligt. Læs med her, hvor vi guider dig, så du kan blive klar til ferie og familietid.

Find de bedste campingpladser

Når du skal på campingferie, så er det vigtigt at være ude i god tid. Der er nemlig kamp om de bedste campingpladser rundt omkring i Europa. Derfor bør du først og fremmest bruge god tid på at finde de campingpladser, du gerne vil ligge på. Det kan blive lidt nemmere at finde en god campingplads, hvis du først beslutter, hvor du gerne vil campere. Vil du eksempelvis helst ligge tæt på en strand, eller vil du hellere ligge tæt på en storby? Der er rigtig mange muligheder. Du kan gøre jagten nemmere ved at læse en af de utallige guides, der findes på nettet. Her kan du få inspiration til, hvor de bedste og mest familievenlige campingpladser i Europa ligger.

Giv campingvognen et tjek

Hvis du vil være helt klar til campingferie med familien, så kan du med fordel give campingvognen et tjek. Det kan du eksempelvis gøre ved at pudse vinduerne, støvsuge campingvognen, vaske ydersiden og rydde op indeni. Hvis du vil have styr på campingvognen på ferien, er det desuden en god idé at have udstyr med på turen, så du kan rengøre og reparere vognen undervejs. Det kan du eksempelvis gøre ved at have vinduesreservedele til campingvogn og vinduespudserudstyr med i bagagen. Det fylder ikke så meget, og samtidig er du klar til det, turen bringer.

Pak det rigtige udstyr

En af de største fordele ved at tage på campingferie er, at du kan pakke en masse udstyr, som du normalt må efterlade derhjemme. Du kan eksempelvis medbringe en masse brætspil, som hele familien kan hygge sig med på turen. Det er ligeledes oplagt at medbringe udendørs spil, som I kan spille, når I ligger på en campingplads. Du kan medbringe spil som kongespil, badmintonudstyr og lignende. Derudover kan du medbringe sportsudstyr såsom en foldecykel/campingcykel, der kan sidde bag på bilen. Det giver flere muligheder, når I når til jeres destination. Med det rette udstyr bliver familieferien med garanti et hit.

Spørg børnene til råds

Sidst, men ikke mindst, så bør du spørge børnene til råds, når I skal afsted på campingferie. Ofte bliver det nemlig sådan, at de voksne planlægger det hele. Derfor kan du spørge dine børn, om der er noget, de foretrækker. Vil de eksempelvis gerne ligge på en campingplads med swimmingpool, eller vil de gerne være tæt på havet? Er der et land, som de altid har drømt om at besøge? Når hele familien er blevet spurgt til råd, vil det ofte betyde, at ferien bliver endnu hyggeligere. Så er der kun tilbage at pakke campingvognen og køre afsted på ferie med hele familien.