
En hånd fra hver side bliver symbol på, at en aftale endelig er på plads. Både sælger og køber er tilfredse med, hvad der skal ske med den faste ejendom og til hvilken pris. Alt virker til at ånde fred. Men kan du være helt tryg ved dette håndtryk, eller bør du i virkeligheden have det mere sort på hvidt?
Det klare svar er: ja. Du bør altid have en købsaftale på plads, når du indgår en aftale mellem køber og sælger forud for salg af fast ejendom. Læs her, hvad en købsaftale helt præcist er, og hvordan den hjælper dig, hvis der pludselig skulle opstå uenigheder.
Hvad er en købsaftale?
En købsaftale er en kontrakt, som to personer bliver enige om og underskriver. Med en købsaftale kan begge parter altid se, hvad de er blevet enige om, og den kan være afgørende, hvis der skulle opstå spørgsmål eller deciderede konflikter. Det er også vigtigt at have en købsaftale på plads, da den danner grundlag for skødet, som sætter det endelig punktum for salget af en fast ejendom.
En købsaftale er god at have for begge parter. Den skal ses som en form for sikkerhed, og det er derfor også vigtigt, at begge parter er enige om indholdet og har skrevet under.
Det skal du være opmærksom på
At lave en købsaftale er ikke umiddelbart så nemt, som det lyder. Det er et kompliceret juridisk dokument, og derfor anvendes der ofte professionel juridisk hjælp, når der skal skabes en købsaftale. Uanset hvordan den kommer til verden, skal du dog være opmærksom på disse faktorer:
- Hvem skal først skrive under? Det lyder måske som en banal ting, men det kan faktisk nogle gange føre til stridigheder, når det kommer til at tage det første skridt. Hvis du vil sikre dig, at begge parter føler sig på lige fod, giver det god mening at underskrive en fysisk kopi af købsaftalen på samme tid og i samme rum.
- Skal din købsaftale indeholde forbehold? Inden du underskriver købsaftalen, bør du være sikker på, at mulige forbehold er inkluderet. Det kan for eksempel dreje sig om, at banken kan godkende finansieringen, om der skal sælges eget hus inden der købes et nyt, og om at både køber og sælger skal have sin egen advokat.
- Skal du have hjælp til købsaftalen? Uanset hvor god du er til det juridiske, vil det altid være en god ide at søge hjælp hos professionelle rådgivere inden den endelige underskrift.