Net i hjemmet

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Nutiden i dag kræver, at husstanden har en god internetforbindelse – især hvis familien består af mange familiemedlemmer. Det er nemlig de færreste, der ikke anvender internettet i dagligdagen, hvad end det er til arbejde, studie, streaming eller gaming. Derfor har alle behov for en stabil og hurtig forbindelse. Du kan her læse mere om, hvordan du netop får det bedste net i hjemmet.

Køb en god router og undgå afbrydelser

Først og fremmest kræver det, at du har en god router i hjemmet. Der findes mange forskellige routere, der alle har varierende funktioner. Dette skyldes, at internetbehovet varierer fra husstand til husstand. Derfor er det vigtigt, at du overvejer netop dine behov, når det kommer til internet i hjemmet.

Har du brug for høj hastighed, skal du have en alsidig router med god rækkevidde. Har du brug for nem brugervenlighed, vil routere med administrering på smartphones ofte være en god idé. Er dit internetforbrug ikke så stort igen, kan en billig router derimod være den bedste løsning. Det kan være svært at vælge mellem markedets mange muligheder. Klik her for at få en guide til valg af router.

Placeringen af routeren har en stor betydning

Det er ikke nok blot at købe en god router – den skal ligeledes placeres korrekt i hjemmet. For at få den bedste rækkevidde skal du sørge for at placere routeren frit, højt og centralt. En meter over gulvet er det mest optimale, således signalet kan sendes i alle retninger. Har routeren en antenne, skal denne placeres i den retning, hvor du bruger internettet mest. Herved forstærkes signalet nemlig i det område.

Du bør ikke placere routeren tæt op ad andet elektronik, da det kan forstyrre signalet. Dette gælder elektronik såsom halogenlamper, Bluetooth-enheder, mikrobølgeovne og trådløse fastnettelefoner. Har boligen flere etager, kan det være nødvendigt at anskaffe dig en signalforstærker. På denne måde bliver signalet fra routeren udvidet og gengivet.

Dual-band eller single-band?

Routerne på markedet i dag arbejder på to frekvenser: 2,4 Ghz og 5 Ghz. Standardfrekvensen er 2,4 Ghz og bliver anvendt af mange forskellige former for enheder, hvorimod 5 Ghz er en mere moderne og nyere frekvens, som giver en hurtigere internetforbindelse.

Bor du i et område, hvor der ikke er mange andre mennesker, og kan du godt nøjes med en langsom internethastighed, er single-band tilstrækkeligt. Dette kan f.eks. være tilstrækkelig ved brug af internet til chat, mail og mild internetsurfing. Ønsker du derimod hurtigt internet, samtidig med du bor i et område, der er tætbefolket, skal du vælge en router med dual-band. Dette er for dig, der både ønsker at surfe, chatte, maile, streame, uploade og game.

Føler du ikke, at du får dækket familiens behov med en almindelig router, kan du købe et WiFi Mesh-system. Et WiFi Mesh-system dækker alle hjemmets hjørner og er derfor ekstremt effektiv. Her får du en hovedrouter og derefter en række mindre routere, du placerer forskellige steder i huset. Disse mindre routere fungerer som satellit-moduler.