Nye husejere kender problemet: du har lige underskrevet kontrakten, gennemgået grundplanen sammen med hele din familie, købt møbler, og du er klar til at flytte ind og komme på plads. Men så finder du ud, at dit drømmehus måske er lidt for småt til alle de nye møbler, pynt og lignende, som I lige har købt. Hvad skal du nu gøre? Vi har tre forskellige løsninger på det problem:

1) Engager en murer

En murer, som for eksempel ML Murerservice kan være en god mulighed for gøre dit hus lidt større og mere rummeligt end det er nu. En murer kan blandt andet hjælpe dig med at åbne huset lidt mere op ved at fjerne en væg. Det kan f.eks. give dig en større stue eller soveværelse. En murer kan også hjælpe dig med en tilbygning, dvs. udvide huset. Det giver dig mulighed for at få bygget et ekstra værelse, en overdækket terrasse eller lignende. Det er kun din fantasi, der sætter grænser.

2) Leg med farverne

Lyse farver som for eksempel hvid, lyseblå eller lysegrøn sørger for at et værelse bliver opfattet som større end det i virkeligheden er. Mørke farver har den modsatte effekt. Værelserne absorberer mere af lyset, og værelserne virker derfor mindre end de i virkeligheden er. Du kan på den måde åbne et værelse meget op blot ved at beklæde det med lys maling.

3) Brug spejle på en smart måde

Spejle kan hjælpe med at udvide et rum optisk. De reflekterer både naturligt og kunstigt lyset. Denne egenskab bevirker, at et værelse kan virke lysere både om dagen og om natten. Den mest effektive måde at bruge et spejl i et lille værelse er ved at positionere det i nærheden af et vindue for at reflektere det naturlige lys udefra. Det kan også være en god idé at bruge spejle på døre af skabe for at forstørre værelserne.

Et lille hus kan rigtig meget. Det har bare brug for en kærlig hånd og en lille smule viden om optiske illusioner.