Det kan nogle gange være svært at finde den helt rette balance mellem karriereliv og familieliv. Specielt hvis du er selvstændig, kan det være udfordrende, fordi der hurtigt kan gå rigtig meget tid med arbejde. Til gengæld er det ikke umuligt at få det til at fungere. Her kan du få nogle tips til hvordan.

Mind dig selv om fordelene ved begge ting

Når det er svært at finde den rette balance, er det netop fordi, du hurtigt kan komme til at bruge meget mere tid på det ene end det andet. Hvis du kommer ind i en periode, hvor din karriere fylder rigtig meget, kan du komme til helt at glemme din familie. Omvendt kan du også bruge så meget tid med din familie, at du glemmer, hvor meget du gerne vil din karriere.

Hvis du vil undgå at glemme noget fremover for noget andet, skal du minde dig selv om, hvorfor begge ting har værdi for dig. Hvis du nogensinde kommer ud af din balance, kan du bare kigge på det igen. Du kan f.eks. skrive nogle punkter ned omkring, hvorfor henholdsvis din familie og din karriere er vigtig for dig.

Uddelegér nogle flere opgaver i din virksomhed

Når du er selvstændig og har din egen virksomhed, har du måske en følelse af, at du helst gerne vil klare alt selv. Men i takt med at din virksomhed sandsynligvis vokser, og der bliver mere at lave, bliver det sværere at klare alting selv. Derfor skal du gøre dig selv den tjeneste at uddelegere nogle flere opgaver i din virksomhed, så du får mere luft i dit eget skema.

Markedsføring i en virksomhed er vigtigt, men det er også noget, der kan tage rigtig meget tid. Det er sådan noget, som du bl.a. kan vælge at få hjælp til. Hos Geniads.com kan du blive klogere på Facebook annoncering og Google Ads.

Derudover kan du også få hjælp til opgaver såsom:

  • Regnskab

  • Rengøring

  • Salg og kundekontakt

  • Lagerarbejde og ordrehåndtering

Hold fri når du holder fri

Det kan godt være, at du nogle gange holder fri fra at arbejde, men hvor ofte holder du fuldstændig fri? Du kan sagtens være derhjemme med din familie, men stadig være aktiv på din telefon og mail. På den måde holder du ikke 100% fri. Det er ærgerligt for både dig og din familie. Hvis du vil have balancen mellem karriere og familieliv til at fungere, er du nødt til at holde fri, når du holder fri.

Helt konkret kan du vælge at slukke din mobil og lade vær med at tjekke din mail. Det går nok, at du misser et par opkald. Din familie vil godt kunne mærke, hvis ikke du er helt nærværende. I stedet kan du tage ud og lave noget forskelligt med din familie, så I får tid til bare at nyde hinandens selskab. Omvendt kan du så også give dig selv lov til at være totalt fokuseret på dit arbejde, når du er på arbejde.