I hverdagen kan det være svært at finde tid til at lave noget sammen hele familien. Alt efter børnenes alder, vil de tit have deres egne aktiviteter på programmet. Og det er udover den tid, som de tilbringer på skolen og sammen med kammeraterne. Vi voksne har også vores at se til, med adskillige timers arbejde hver dag samt diverse praktiske gøremål som rengøring, indkøb, madlavning med mere. Det, der oftest samler alle i hjemmet, er et måltid. Så hvad med at tage initiativ til at foretage sig noget mere aktivt sammen? Det er både godt for sammenholdet og familiens sundhed.

Sammen ud i naturen

At komme ud at røre sig sammen behøver ikke kræve megen tid eller planlægning. Det kan dreje sig om noget så simpelt som at cykle eller gå en tur sammen. Førstnævnte kræver selvfølgelig, at I alle har en cykel og er i stand til at bruge den. Besøg cykler.dk, hvis I mangler jeres egen jernhest eller udstyr, såsom den vigtige cykelhjelm. En fælles cykeltur fungerer bedst, hvis I bor et sted med enten fredelige veje, gode cykelstier eller let adgang til et bilfrit naturområde. For at kunne slappe af og hygge jer på turen, skal I kunne hjule afsted uden at bekymre jer om trafikken. Hvis du ikke er tryg ved at tage dit barn med på cykeltur, så er familiegåturen løsningen. At være til fods giver også bedre mulighed for at tale sammen om løst og fast, samt at stoppe op og se på en spændende bygning, plante eller andet.

Aktiviteter i haven

Hvis I er så heldige at der er en have tilknyttet jeres bolig, er det oplagt at bruge tid med ungerne her. Boldspil og gemmeleg er sjove fællesaktiviteter, og især førstnævnte kan få pulsen op hos de voksne. Forsøg også bare at få dit barn til at hjælpe med let havearbejde.