loebesko

Det kan være svært at balancere familielivet med fitness og træning, men det er ikke umuligt. Uanset om du er singleforælder eller har en partner, du opdrager dine børn med, så er der rig mulighed for at inddrage sund kost, fitness og træning i hverdagen.

Læs med her for at lære mere om, hvordan du får en sund og stærk familie.

Nem træning i hverdagen

Hvis du vil træne på egen hånd, men ikke har tid til at tage i fitnesscenter eller på gruppehold, så bare rolig: Der er masser af træningsformer, du kan benytte dig af.

Løb er selvfølgelig den mest velkendte. Den er billig, helt gratis endda, ser man bort fra udgifter til ordentlige løbesko og træningstøj, og du kan begynde bare ved at træde ud af døren. Løbetræning skal startes stille, hvis du ikke er vant til det, men du kan sagtens finde løbeprogrammer på nettet, som er nemme at følge.

Hvis du har mulighed for det, kan en træningsmakker være en hjælp. I behøver ikke træne på samme tid, men kan sætte jer ens mål uge til uge.

Sund kost med børnene

Sund kost hænger sammen med fitness og træning. Det er selvfølgelig vigtigt, at du som forælder ikke indskyder madfobier eller -forskrækkelser i børnene. Men lær dem om de forskellige madvarer, og hvordan mad tilberedes sundt.

Sund kost er varieret kost – ikke kun grøntsager. Når du lærer dine børn om sund mad, skal du huske også at lære dem, at sukker og federe mad ikke er farligt. De skal lære kontrol, og at alt skal indtages i kontrollerede mængder.

Du kan lære mere om kost, fitness og træning på www.poweraddict.dk. Her kan du også få tips til din egen motion, og du kan lære mere om, hvordan du skal håndtere emnet – både i forhold til dig selv og din familie.

Fitness og træning som familie

Det er en god idé at inddrage resten af familien i fitness og træning, og for børn er det godt at få ind i en tidlig alder. Det vigtigste, du kan gøre for dem, er at gøre fitness og træning til en sjov aktivitet. Lad være med at presse dem, fra de er små – så vil de komme til at hade det.

Gør fitness og træning til hyggelige aktiviteter og gode minder. Det kan være ved at tage på cykelture sammen, eller ved at tage i svømmehallen med jævne mellemrum. Lyt til dine børn, og hvis de ikke kan lide det, I laver, så prøv noget andet.

Det er nemt at forskrække børn og få dem væk fra både sund kost og fitness og træning. Hvis de som små starter med at blive introduceret til det som leg og hverdag, kan de senere i livet blive gode vaner. Det er værd at forsøge sig med, fra de er små, og det er også en god måde for dig som forælder at komme ud.

Husdyr som hund eller hest kan også bidrage til motion fra en tidlig alder, selvom de selvfølgelig kræver en livsstilsændring af en vis grad.