Sker der for lidt i dine weekender, og er du træt af det monotone hverdagsliv i hamsterhjulet?

Så lav en familiehygge-weekend, fx med filmmaraton. Så kan I se nogle forskellige film, og alle i familien vælger en film, som I ser sammen. Så ser I Anja og Viktor på et tidspunkt, og en anden film bagefter.

I kan sætte filmen op på familiens største fjernsyn og lave hyggelig stemning i stuen. Måske skal I have jeres dyner med, et tæppe, levende lys eller hvad I nu kan finde på.

Nem mad og jeres yndlings slik

Måske skal I have take-away den dag. Det kan fx være pizza udefra. Så kan alle vælge, det de har lyst til, i stedet for I skal ramme en livret, der ikke er ens for alle.

Til filmmaraton kan der hurtigt blive spist meget slik. Derfor er det vigtigt at sørge for at handle godt ind, så der er lidt til enhver smag. Nogle forskellige chips eller måske noget chokolade der er lidt dyrere og lidt bedre, end I plejer.

Sjovt med nogle filmanmeldelser

I kan holde nogle pauser mellem de film, I ser, så kan I tale om, hvad I syntes om filmen. I kan måske lave en skala og tale om, hvilken kategori filmen hører til. Var det fx en romantisk film, actionfilm eller en familiefilm som Anja og Viktor. Hvad frygtede I hver især, der ville ske lige på det kritiske tidspunkt? Selvom alle holder vejret, så kan det godt være af forskellige grunde.

I kan måske lave bedømmelser af de forskellige film. Så kan I have nogle kategorier, fx om den var spændende, rørende, overraskende eller sjov. Den der har valgt den film, der har fået flest point, er vinderen. Hvis æren ikke er nok, kan der være en lille præmie. Men tænk over at det ikke skal ødelægge den hyggelige stemning.