Når ferien nærmer sig og børnene har fri fra skole, er det en oplagt mulighed for at tilbringe noget kvalitetstid med familien. Men en ferie med familien er ikke altid lige nem. Børnene skal underholdes, forældrene skal have lov til at slappe af og måske er midlerne få. Det er nemlig ikke just billigt, hvis man vil have hele familien med på ferie, men der findes heldigvis rigtig mange gode aktiviteter man kan hygge sig med når ferien rammer. Så har man ikke råd eller lyst til at tilbringe sin ferie i udlandet, er der mange andre ting man kan foretage sig sammen med børnene. Følg med her og få inspiration til ferieaktiviteter med hele familien. 

Udendørsaktiviteter

Når man endelig har fri, fristes mange til at lægge sig foran sofaen og slappe helt af. Men de fleste forældre ved, at børn også skal aktiveres! Med udeleg eller en udflugt i zoologisk have er der mulighed for at aktivere hele familien. Her kan man hygge sig sammen og nemt bruge en hel dag, for derefter at slå sig ned foran fjernsynet og afslutte dagen med råhygge. De fleste børn er helt vilde med legepladser, dyr og spændende aktiviteter, hvor alle aldre kan være med. Som forælder kan man sagtens lade børnene lege frit på en legeplads, mens man selv nyder en kop kaffe på en bænk! 

Hygge i hjemmet

Familieaktiviteter er noget af det bedste der findes, men det kan være svært at få alle med på legen. Find de sjoveste brætspil frem og gør klar til en aften med ren hygge. Man kan også handle ind til at bage cookies, som man sammen kan nyde til brætspillene. Er børnene ikke helt entusiastiske nok, kan man lokke dem med præmier, som netop cookies eller ekstra tid foran computeren! Selvom det kan være hårdt arbejde, vil det i sidste ende være det hele værd at se smilene på deres ansigter. 

Tilbring tid sammen 

Det vigtigste af alt er, at man tilbringer tid sammen. Om man går en tur i biografen, bygger et fort i stuen eller tager på familieudflugt, er det vigtigste at man er sammen om det. Sørg for at få alle med på idéerne, så ingen føler sig tvunget til at være med. Spørg ind til om børnene har en idé til hvad man kan lave – har alle børn forskellige ønsker, kan man lægge alle ønskerne i en skål og trække en ny tilfældig idé hver dag! På den måde er alle medlemmer af familien involveret, og der kommer med garanti et hav af forskellige muligheder til aktiviteter man kan lave sammen.