Har du allerede en fugl, eller tænker du, at det er det rette kæledyr for din familie? Så bør du starte med at sætte dig ind i den fugls behov, som du har i tankerne. Derefter kan du nemlig skabe det bedste sted for din papegøje, parakit, undulat eller en anden tamfugl. Herunder kan du læse mere om, hvordan du kan sørge godt for din fugl.

Anskaf et rummeligt fuglebur

Uanset om du skal have et bur til en større eller en mindre fugl, bør buret være rummeligt i forhold til fuglens størrelse. Det er altså alfa og omega, at du sætter dig ind i, hvor stort et bur din fugl har behov for. 

Derudover skal du sørge for, at buret bliver placeret det mest optimale sted. De fleste fugle tåler ikke store temperaturudsving, træk, diverse dampe og så videre. Find et bur hos Fugleland.

Foderskåle, siddepind og legetøj

I buret bør der være forskellige ting. Eksempelvis har fuglen brug for et eller flere steder at sidde. Derfor bør der være en eller flere siddepinde, som den kan sidde på. 

Der skal ligeledes være mulighed for, at fuglen kan få både vand og foder. Det kan være en god idé ikke at placere foderskålen lige ved siddepinden således, at fuglen bliver aktiveret, når den ønsker mad. 

Fugle er typisk intelligente dyr, der har behov for at aktivere og udfordre sig selv. Der bør derfor være en del legetøj i buret, som fuglen kan hygge sig med, når du ikke er hjemme. 

Forkæl fuglen med dejlige snacks

Din fugl vil sætte pris på, hvis du har et godt udvalg af snacks, som den kan blive forkælet med.