Vores kæledyr ender som regel med at blive en meget integreret del af familien, og derfor er deres velvære også enormt vigtigt for os mennesker. Der er selvfølgelig mange forskellige parametre, der har en betydning for, om kæledyret overordnet har det godt – og det kan også sagtens variere fra dyr til dyr. Herunder kan du dog finde nogle generelle tips til at give dit kæledyr et godt liv.

Giv dyret den rigtige næring

Ligesom næring er vigtig for dig og din funktion, har dit kæledyr det på samme måde. Dit kæledyr får højst sandsynligt også sin energi fra den føde, det spiser, og derfor er det enormt vigtigt, at der er den nødvendige næring i dette foder.

Hvad der er rigtigt for dyret at spise, kommer selvfølgelig an på, hvilket dyr det er – en hest og en hund har f.eks. naturligvis ikke brug for den samme næring.

Kiropraktik mod nedsat bevægelse

Hvis du har en fornemmelse af, at dit kæledyr har lidt ondt, eller at dit kæledyr går underligt og har nedsat bevægelighed i nogle lemmer, så genskab den naturlige bevægelse med kiropraktik til dyr. Der findes f.eks. både hundekiropraktor og hestekiropraktor, og disse behandlinger kan altså være med til at give dit dyr den fulde bevægelighed tilbage – ofte vil det dog være sammen med anden behandling hos dyrlægen.

Giv dyret tid og kærlighed

Du foretrækker sikkert også at få tid og kærlighed fra dine medmennesker – så der er ingen grund til at tro, at dit kæledyr ikke har brug for det samme. Samtidigt vil du helt naturligt kunne opbygge et meget stærkere bånd til dit kæledyr, hvis du bruger meget tid sammen med det, og giver det alt den kærlighed, det har brug for. Et stærkt bånd mellem dyr og menneske er en drøm for mange.