Der skal tages hensyn til alle i familien, og man skal aktivt gøre noget, for at alle i familien trives til hverdag. Det handler selvfølgelig især om at gøre hjemmet trygt og åbent, men det kan også handle om de små ting som eksempelvis sengene i familien. Sengen er jo først og fremmest noget, man sover i, men når man er en familie, er det også en ting, som kan danne rammerne for både omsorg og leg, så der skal findes de rette senge.

Nogle gange er det nemlig nogle andre slags senge, der skal kigges på, når der er tale om en familie, fremfor dem, der bare bor alene eller med en partner. Så find gode og passende senge til alle i familien.

Gode og rummelige senge til de voksne

Der skal selvfølgelig være en seng inde på soveværelset, hvor de voksne, altså forældrene, sover. Når der skal findes en seng til nogen, der er forældre, så er det meget smart at have børnene med i tankerne. Selvom det selvfølgelig ikke er tanken, at børnene skal sove inde hos deres forældre hele tiden, men derimod skal lære at sove selv, så er det næsten uundgåeligt, at de ikke en gang imellem kommer til at snige sig ind i forældrenes seng i løbet af natten.

Derfor skal det naturligvis være en seng, som er god at sove i for de voksne – det kunne eksempelvis være en lækker kontinentalseng – men det skal også være en seng, der gerne er lidt stor i størrelsen, da der på den måde er plads til det, hvis de små i løbet af natten kommer ind og vil sove trygt med deres forældre.

Sjove og legende senge til børnene

Når der skal kigges på senge til børneværelset, så er der også flere veje, man kan gå. Hvis der sover flere børn på værelset, er det eksempelvis meget sjovt med en køjeseng, og så er det desuden en god udnyttelse af pladsen i rummet. Så er der også nogle børn, som synes, at det er helt fantastisk at sove i en himmelseng – ligesom en rigtig prins eller prinsesse fra eventyrene. Man kan altså sagtens være lidt kreative med sengene inde på børneværelset, og jo bedre barnet kan lide den seng, de har, jo nemmere er det typisk også at få barnet lagt i seng, når mørket falder på.