familie

Mange forbinder familietid med en masse hygge foran fjernsynet og med en fyldt slikskål. Det skal der naturligvis også være plads til. Men der findes faktisk også masser af andre måder at bruge tiden med familien på. Det kan eksempelvis være ved at tænke lidt i nye baner.

Først og fremmest kan man forsøge at gøre nogle projekter til hele familiens. Måske skal man have en ny altan og dermed udvide boligen med et lækkert solspot. Det kan være et projekt, som hele familien tager del i. Det kan også være, at haven trænger til en ordentlig omgang, hvor man så tager hele familien med i det. Det kan samtidig give en masse fysisk aktivitet. Man kan godt have det sjovt, imens man arbejder. Derudover kan man jo lave nogle pauser, hvor man hygger sig og slapper lidt af. Læs meget mere om mulighederne med en altan lige her.

Træn sammen

Hvis du har et ønske om at dyrke noget mere motion, kan det måske være svært at finde tid til det. Det kan føles endnu mere uoverskueligt, hvis familielivet tager en masse tid. Heldigvis er der også muligvis for, at man kan kombinere netop disse to ting.

Det kan eksempelvis være ved at tage børnene med ud at træne. Det behøver måske ikke foregå i styrkecentret, hvor der ikke er så mange sjove muligheder for børn. I stedet kan man forsøge at lave andre aktive aktiviteter, hvor alle kan være med.

Det skal selvfølgelig heller ikke blive sådan, at det hele går op i træning. Det er sjældent sundt for et barn at blive presset ud i noget, det ikke har lyst til. Derfor er det selvfølgelig også nødt til at foregå på børnenes præmisser, hvis man træner sammen.

Få en sund familiekultur

hvis sundhed ikke er en naturlig del af familien, er det bare med at få skabt det. Det er nemlig noget, man sagtens kan træne. Måske kommer det ikke lige over en enkelt nat, hvis man har været vant til noget helt andet. Der er dog masser af idé i at lære sine børn at leve sundt. Det starter naturligvis med deres rollemodeller, som typisk er forældrene.

En sund familiekultur kan betyde mange ting. Det kan handle om, at man dyrker motion i gode mængder, så det bliver en naturlig del af dagligdagen. Det kan også handle om de ting, man spiser. Derudover kan det naturligvis også handle om den måde, man taler til hinanden på. En god tone kan også give en masse positiv energi.