Familie

Familielivet kan til tider være hårdt og stressende. Der er mange behov at opfylde, og man har måske svært ved at følge med sommetider. Andre gange er det helt i den modsatte grøft. Her har man masser af overskud og tid til hinanden. Det er måske i de her perioder, man virkelig mærker, hvor dejligt familielivet er.

Det er naturligvis de sidste perioder, man skal have flest af. Det kan man sagtens selv være med til at bidrage til. Nogle har en idé om, at det skal komme af sig selv. Sommetider må man dog godt aktivt tage nogle valg, for at hele familien har det bedre.

Det kan være de små ting som at tænke på børnene, når man køber nips til hjemmet. Man kan vælge en sjov og spændende oplukker frem for en standard metaloplukker. Det kan også være den anden vej rundt. Måske fokuserer man altid på børnenes behov. Det kan være tid til, at man også gør noget godt for sig selv og sin partner. Man skal stadig huske på, at man er kærester.

Aktiviteter sammen

Når man har en familie, vil man i mange tilfælde også rigtig gerne bruge tid sammen. Det kan måske være svært, fordi hverdagen er travl. Derfor kan det være en idé aktivt at sørge for, at nogle af aktiviteterne sker sammen.

Måske har alle et behov for at motionere, og det kan sagtens foregå sammen sommetider. Det kan være, man løber nogle ture eller laver nogle øvelser i eller udenfor hjemmet. Det kan også være mange andre ting end motion, man laver sammen.

Måske har man lyst til at lave mere mad. Det er en aktivitet, som helt afgjort kun bliver sjovere, hvis man gør det med hinanden. Man bliver også klogere på madlavningen, og man finder måske ud af, hvor man kan forbedre sig.

Aktiviteter hver for sig

Der er også masser af idé i, at man sommetider laver nogle aktiviteter hver for sig. Måske virker det lidt mærkeligt, at man som familie skal være adskilt. Men det kan faktisk være rigtig sundt at holde fast i nogle af de ting, man altid har holdt af.

Måske er disse aktiviteter ikke de samme, som ens ægtefælle eller børns interesser. Det gør heller ikke noget, at man ikke altid går op i de samme ting. Så er det bedre, at man giver hinanden plads til at udfolde sig, inden man går tilbage til familielivet igen.