Julen er hjerternes fest, og for rigtig mange familier er det den højtid, hvor de samles. Der er ingen tvivl om, at der kan være meget at se til op til jul, og især hvis man har børn. Hele december er fyldt med glæde, spænding og en masse julehygge, men hvordan kommer man lige ind i den stemning, hvis den ikke kommer helt af sig selv?

 

Saml familien

Oktober, november og allerede december. Måske kom julen lige lidt hurtigere end hvad du regnede med. Derfor kan det godt være svære at finde ro til at komme i den helt rigtige julestemning med det samme.

Men bare rolig, der er masser af måder hvorpå du og din familie hurtigt kan komme i den hyggelige julestemning på. I kan blandt andet starte stærkt ud med at købe nogle jule t-shirts til hele familien, så I med sikkerhed bliver mindet om, hvilken måned vi er i, når I har dem på.

Gør det sjovt for de små

Når kalenderen siger den 24. december, men klokken kun er 06.30, kan det godt være lang tid for de små at vente, til at det er gavetid. Derfor er det en rigtig fin idé at starte juleaftensdag med en lille ekstra gave til de små, som de kan holde sig beskæftiget med indtil det bliver lidt senere, hvor det er tid til jule-tv, lækker mad og gaver. Den gave som de kunne få i løbet af morgenen, kunne eventuelt have noget at gøre med sport og spil til børn. På den måde bliver de med sikkerhed beskæftiget på en sjov og hyggelig måde.

Mens I venter

December er en måned som går hurtigt når den først er her. Derfor er det med at nyde den. En måde at bruge ventetiden til den 24. hyggeligt, kan blandt andet være ved at gøre små sjove ting i løbet af december. Det kan for eksempel være at I bager en af dagene, holder filmmaraton med alle jeres yndlings julefilm, laver ønskelister og bygger en snemand, hvis vejret er til det.

Gaveideer

Det kan være svært at finde på gaveideer hvis man ikke har en ønskeliste at gå ud fra. Et lille tip kunne være at stille måske diskrete spørgsmål, for at finde ud af hvad der hitter hos de forskellige personer i løbet af hele december. På den måde har du god tid til at finde på en gave, mens du samtidig kan få nogle ideer og inspiration til hvad de synes er fedt lige nu, også selvom det måske ikke er et specifikt ønske de kommer med.