I et hjem er der altid ét bestemt sted, der er samlingspunktet for beboerne eller familien. Det kan være køkkenet, stuen, haven, måske endda badeværelset. Det er en fordel, hvis det sted, der bruges som samlingspunkt, er i god stand og har en hyggelig atmosfære over sig. For at skabe en hyggelig atmosfære skal der først og fremmest være en hyggelig stemning, når man træder ind i rummet. Her er et par tips, du kan bruge for at gøre din stue mere hyggelig.

Det bløde lys

Tricket, for at gøre et rum mere hyggeligt og roligt at være i, er at bruge blødt lys frem for skarpt lys. Dette er oftest lyskilder, der er nærmere orange i farven end skarp gul eller hvid. Det kan være lyskæder, du sætter op, specielle pærer du putter i dine lamper eller levende lys på bordene eller hylderne. Du kan hænge nogle søde gardiner op ved vinduet i en lys nuance, så de får dagslyset til at falde blødere ind gennem vinduet.

Møbler og møbleringen i stuen

Der er intet, der siger hyggeligt som en blød sofa, et par pæne sofapuder og et blødt tæppe. Du skal helt klart kigge på flotte sofaer og se, om der er noget, du synes, vil passe godt ind i det hyggelige samlingspunkt for beboerne i dit hjem. Når nu du allerede er i gang med at kigge på sofaer, kan du lige så godt også se, om du kan finde nogle søder puder, der passer godt til.

Duftene i luften

Når du træder ind i et rum, lægger du ret hurtigt mærke til, at der er en speciel duft. Det er rarest, når det er en god duft, og de gode dufte kan også skabe en god luft og en hyggelig stemning i din stue. Eventuelle dufte, du kan bruge:

  • Lavendel

  • Vanilje duftlys