Er du på udkig efter aircondition til din bolig eller dit sommerhus, så klik ind på denne store test af Aircondition, og find det anlæg, der passer bedst til dit behov, både hvad angår køling, miljøvenlighed og budget. I testen finder du eksperternes bud på de bedste klimaanlæg netop nu.

Overvejelser inden køb

Inden du investerer i et airconditionanlæg til at holde temperaturen i din bolig eller i dit sommerhus behagelig navnlig om sommeren, er der en række faktorer, du skal have med i dine overvejelser:

  • Hvor meget må anlægget fylde
  • Skal anlægget monteres fast, eller skal det kunne pakkes væk, når det ikke er i brug
  • Hvilken ydeevne er der brug for – skal din aircondition køle/opvarme soveværelset eller et større rum som fx et køkkenalrum
  • Skal dit airconditionanlæg være mobilt, så det kan flyttes med rundt i huset efter behov
  • Skal anlægget være lydsvagt eller må det brumme lidt
  • Skal det have en lav energiklasse, eller kan en lidt højere med et tilsvarende øget strømforbrug gå an
  • Hvad er du villig til at betale for dit airconditionanlæg

Valg af energiklasse

Med de høje strømpriser, der er i dag, er det endnu mere afgørende at overveje valg af energiklasse grundigt – for ellers kan et relativt billigt anlæg risikere at ende med at blive en dyr fornøjelse i det lange løb.

Energiklasserne på airconditionanlæg går fra A til G, hvor A er den klasse, hvor strømforbruget er mindst. Skal anlægget kun bruges sporadisk i sommerhuset eller måske kun i soveværelset eller børneværelserne – og kun på de varmeste dage – vil et anlæg i en lavere energiklasse ofte kunne være en udmærket investering.

Hvis du derimod vil have et anlæg, som du kan tænde for, så snart behovet for varme eller køling opstår uden at skulle spekulere alt for meget over den efterfølgende elregning, da bør du gå efter et anlæg i en af de højere energiklasser. Disse anlæg vil typisk være dyrere i indkøb, men merprisen hentes hurtigt ind igen på det lavere forbrug med vore dages høje priser på elektricitet.

Mange forskellige parametre

Der er store forskelle på de enkelte airconditionanlæg, og det kan derfor være svært umiddelbart at gennemskue, hvilket anlæg der passer bedst til dig og dit aktuelle behov. Men ved hjælp af guiden til Aircondition er du godt hjulpet og allerede på vej til en bolig eller et sommerhus med et behageligere og bedre indeklima.