Gulvet spiller en stor rolle i et hjem, da det er med til at skabe det visuelle indtryk, som du får af rummet. Når du skal træffe et valg af nyt gulv, skal du ikke søge til den lette eller billige løsning, men i stedet for skal du overveje en række ting. Alt dette kan du læse mere om her.

Overvejelser

Alle boliger er forskellige, og derfor er der også forskellige krav, der stilles. Krav angående gulv, og hvordan de bedst kan holde sig flotte.

Hvis du har dyr eller børn, kan det være en god ide at tage slidstærkt gulv. Hvorimod hvis dette ikke er tilfældet, kan du vælge et andet typegulv.

I et bryggers eller i en entre kan du vælge klinkegulv eller linoleumsgulv, da dette er nemt at gøre rent. Hvis går med overvejelser omkring at vælge linoleumsgulv, kan du klikke her.

Ideerne til valg af gulv i de enkelte rum, som blev nævnt ovenfor, har alle det formål, at der har været overvejelser bag valget. Ved bryggerset og entre bliver gulvet hurtigere slidt op, samt vælge slidstærkt gulv i stuen, hvis du har børn for, at gulvet ikke hurtigt slides op.

Du kender måske til at stå i et tomt rum, hvor der er en høj akustik. Både overflader og gulv er med til at danne et billede af akustikken. Det er forskelligt, hvor stor en del af akustikken, som gulvene absorberer, da det afhænger af, hvilken gulvtype du vælger.

Hvis du sammenligner trægulv med klinker, vil du opleve, at klinker slet ikke absorberer noget lyd. Akustikken i et rum med klinker og højt til loftet er derfor dårlig.

Det handler om, at du skal stille dig selv følgende spørgsmål: Hvem bor i boligen? Hvorhenne i boligen er behovet for nyt gulv? Hvad med akustikken?

Kan du lægge gulvet selv, eller har du brug for professionel hjælp?
Det kan ofte virke fristende at søge til jeg-gør-det-selv-løsningen. Dog ender dette ikke altid ud i gode resultater, hvilket er ens betydende med, at gulvet skal lægges om. Hvis du ikke er helt sikker på at lægningen af gulv, er et job for dig, så bør du overveje at kontakte en håndværker eller fagmand ude fra. Du kan eventuelt læse mere om dette på https://bygga.dk/. Ydermere kan det være besværligt at lægge gulv, hvis du også har valgt at få gulvvarme. Hvis du selv vælger at lægge gulvet, skal du undersøge, om det er muligt at lægge gulvet, hvor gulvvarmen er.