Det er godt med sammenhold i en familie. Det kan komme helt af sig selv, simpelthen fordi man er en familie. Man kan også hjælpe det lidt på vej ved at sørge for, at familien har noget sammen. Det kan være en fælles hobby eller en tradition.

Nogle familier kan godt lide at spille spil sammen. I andre familier er der en fælles hobby, der dominerer og rusker sammen. Kan I godt lide dyr i jeres familie, skal I have et kæledyr. Det kan være en hund, en kat eller et andet dyr. Der er mange at vælge imellem.

Vælg ærligt

Når I vælger kæledyr, så bør I gøre det grundigt. I må være ærlige med jer selv og hinanden og overveje, hvilken slags dyr I vil kunne passe. I må snakke om, hvor meget arbejde I hver især er villigt til at lægge i et kæledyr.

Er alle i familien klar til at lægge en stor indsats, kan I overveje en hund. Vil I gerne have et lidt nemmere kæledyr, kan I overveje fisk eller en lille gnaver.

Det er vigtigt, at I får valgt et dyr, der passer til jer. I må overveje dyrets behov og om I kan stille dem. Husk også at snakke om ulemperne ved at have et kæledyr. Dem skal I alle være klar til at leve med.

Udstyr

Uanset hvilken slags dyr I vælger, får I brug for noget udstyr til det. At det skal passe til dyret, giver næsten sig selv. I kan ikke putte en stor hund ned i et akvarie. Til en hund skal I bruge en snor, et halsbånd og andre ting som fx en madskål.

Det er vigtigt, at I overvejer det grundigt, før I køber et kæledyr. Det er også en god idé at bruge lidt tid på at finde det rigtige dyr. Men udstyret kan I købe, når i ved, hvilken art I skal have. Når I så har fundet den helt rigtige kanin, så har I allerede buret klar. Eller I har kradsebrættet stående, når der kommer en kat i den rigtige race.

Overvej økonomien

Husk også at tænke på det økonomiske. Det er mere kedeligt, men det er også vigtigt. I skal have råd til at have et kæledyr. Der er en anskaffelsespris, og der skal indkøbes noget udstyr. Derefter kan der komme udgifter til dyrlæge, og der vil være udgifter til foder. Det skal der være plads til.