Går du med tanker om at anskaffe dig et kæledyr, som du ikke tidligere har prøvet at have? Det kan sagtens være en god idé, for kæledyr øger for mange mennesker livskvaliteten, og det kan være spændende at invitere et nyt og mere ukendt dyr ind i sit hjem, hvis man har mod på det. Det kræver blot lidt forarbejde.

Undersøg dyrets behov på forhånd – også for dyrets skyld

Er det et reptil, en fugl, en gnaver, en hund, en kat eller noget sjette, du overvejer at adoptere eller købe? Det er faktisk underordnet, for så snart dyret er fremmed for dig at bo med og pleje, bør du undersøge grundigt, hvilke behov det specifikke kæledyr kan have. Reptiler kræver eksempelvis ofte mere forundersøgelse, fordi de normalvis lever under meget anderledes forhold ift. mennesker. Når du har læst om dit kommende kæledyrs behov, kan du købe udstyr til det på bl.a. avifauna dyrehandel – læs mere om avifauna dyrehandel her.

Hvis ikke du undersøger tilstrækkeligt på forhånd, kan du risikere ved et uheld at skade dit kæledyr eller på anden måde ikke være den kæledyrsejer, som du ellers kunne have været. Det ville være en ærgerlig oplevelse, men den kan heldigvis nemt undgås. Du kan både undersøge kæledyrets særlige egenskaber og behov på internettet eller i bøger og ved at spørge mere erfarne til råds. For eksempel kan du spørge bekendte, eksperter på nettet eller i dyrehandler eller dyrlæger.

Husk selv de små ting

Der er nogle ting, som du nok ser som en selvfølge at anskaffe i forbindelse med det kæledyr, du har besluttet at tage med hjem. Der er dog også nogle ting, som nemt kan glippe. Det er for eksempel loppemiddel eller loppehalsbånd til katte. Katte opholder sig nemlig som regel meget udendørs, hvor de hurtigt kan få lopper.