Det kan være svært at sige, da familiekonstruktioner og kontekster bliver mere og mere avancerede for hver dag der gå. Teknologi er fantastisk, men det fører også det med sig, at vi får nogle mere komplicerede familieforhold.

 

Et godt eksempel på teknologi er computeren. Både drenge og piger bruger mange timer på at sidde foran computeren i stedet for at være udenfor og lege med hinanden.

 

Hvad har det med familiefreden at gøre?

 

Jo problemet opstår, fordi det ofte involverer to meget forskellige generationer. En generation på den ene side, som altid har været udenfor og lege med sine venner. Og en anden generation hvor den digitale tilværelse er blevet hverdag.

 

Her kan den ene generation ofte blive ret frustreret, fordi børnene eksempelvis sidder indenfor hele dagen, hvilket af og til ender ud i, at computeren bliver taget væk. Dette medfører ofte, at familiefreden forstyrres. Men måske er det ikke så slemt, at de unge sidder meget indenfor og spiller computer så længe de bare er fysisk aktive i skolen?

 

Flere statistikker viser nemlig, at kriminaliteten blandt unge er faldet drastisk, hvilket højst sandsynligt skyldes, at de netop sidder indenfor og spiller med hinanden i stedet for at være udenfor og lave drengestreger.

 

Det samme gør sig i endnu højere grad gældende for smartphones

En computer er vigtig for den unge, men hvis smartphonen går i stykker, kan det betyde, at hele verdenen bryder sammen. Heldigvis findes der eksempelvis iPhone reparation, hvilket gør, at den unge hurtigt kan komme videre i livet.

 

Dog rejser det et andet spørgsmål, om de unge måske er blevet for afhængige af teknologien? Et spørgsmål som er svært at svare på, fordi det jo sådan set ikke kun gælder de unge. Voksne er også blevet en del af den digitale verden, hvorfor den nok er kommet for at blive. Derfor er det allerbedste, man kan gøre, blot at omfavne teknologien og bruge den på allerbedste vis.

 

Som opfinderen af både RAM og ion-batteriet ofte siger: “Teknologi er moralsk neutral. Valget ligger i os menneskers hænder.”