Hvordan er livet som forældre, efter man har fået sit første børn?

Et spørgsmål som rigtig mange kommende forældre nok stiller sig selv. Dog handler det om mange forskellige ting, da det jo er helt op til, hvordan de enkelte forældre er. Yderligere spiller det også en stor rolle, om hvor man bor henne, hvilke forudsætninger ens barn har og mange andre socioøkonomiske aspekter.

 

Derfor handler det også om, at man som forældre prøver at gøre sit for at give ens barn de bedste forudsætninger for et godt liv. Omvendt er det også super vigtigt, at forældrene føler sig sunde,raske og veltilpasse. Det kan man gøre med mange forskellige ting og hjælpemidler. Eksempelvis den klassiske barnevogn, legetøj eller hvad det nu kan være. Eller for den sags skyld noget mere avanceret såsom en slyngevugge motor, som gør livet som forældre meget meget nemmere.

 

Bare fordi man får hjælp af teknologien, behøver det ikke betyde, at man ikke er en god forældre. Tværtimod betyder det bare, at man prøver at passe på sig selv, hvilket sådan set er en rigtig god ting. Yderligere spiller det også meget, at man prøver at gøre noget godt for sig selv løbende.

 

Resultatet?

 

Ikke mindre end at ens barn får nogle meget gladere og mere veltilpasse forældre, hvilket jo netop kun kommer barnet tilgode. Derfor handler det også om, at man som forælder husker på, at jo, barnet kommer først, men nogle gange betyder det, at forældrene kommer først. Lidt ligesom hvis der sker en nødsituation i flyet. Her er det vigtigt, at forældrene tager nød ilten først, så de netop kan hjælpe barnet efterfølgende. Analogien passer meget godt, da det sådan set er de samme mekanismer, som er i spil i et barns liv.

 

Så forældre, husk på at være gode ved jer selv! Det kommer kun barnet til gode på både den lange og korte bane.