solitairering, ole, lynggaard

Hvordan vedligeholder man en solitaire ring?

Selvom hun har sagt ”Ja” da du friede, skal ringen stadig renses. Men hvordan man vedligeholder solitaire ringen afhænger af materiale. Er den lavet af guld, fordi din forlovede altid kan lide smykker af værdi? Valgte du sølv fordi det er mere traditionelt? Bærer din kommende kone en forlovelsesring med en sten af diamant eller obsidian? Det er afgørende i forhold til plejning og vedligeholdelse. Læs mere her forneden. Tips omkring hvordan du kan hjælpe hende. For så sørger du for at hun fortsat kan vise sin solitaire ring frem i god behold.

Plejning af forlovelsesringen

Guld – En ring af værdi
Hvis man godt kan lide at blære sig lidt, så vælger man ofte guld. Men det burde ikke være den eneste årsag. Det er nemlig rart let at gøre rent samt ikke lige så skrøbeligt som for eksempel sølv. Har solitaire ringen ligget gemt i tøjskabet længe? Tog det dig tid til at finde det rette tidspunkt til at frie på? Ringen trænger måske lige til at pudses igen inden du frier og det kan gøres ved brug af løg. Ja, løgsaft kan du bruges til at gnide guldringen fra mat til skinnede.

Sølv – Fordi det går til alt
Et mere følsomt materiale til en klassisk stil elsker. Her skal du være mere påpasselige med pudsning og plejning. Overordnet set kan varmt vand og sæbe gå an når det handler om standard plejning. Men er der tale om pletter og misfarvning, kan du investere i rengøringsmiddel specifik regnet til sølv. Undgå at efterlade denne type ring i sollyset, da det er en årsag til misfarvning.

Ædelsten – Den usikre vælger
Det kan være så svært at finde den rette solitaire ring til sin kæreste, at det er helt normalt at vælge en lille ædelsten til at starte med. Men hvilken slags er igen væsentligt. Diamanten er et eksempel på en populær og hård ædelsten. De hårde typer skal rengøres med en opløsning af ¼ vaskemiddel og salmiakspiritus samt ¾ varmt vand. De blødere sten som for eksempel rav, skal ikke i kontakt med rengøringsmidler. Det er en god idé at påminde kæresten på hvorfor du gav hende et smykkeskrin til jul sidste år. Det er for at holde materialerne, de hårde og de bløde separat. Dermed undgå hun ridsede smykker.