Det er nemt at finde på aktiviteter for hele familien, når det er sommer. Så snart det bliver efterår, og der bliver længere og længere mellem de varme dage, kan det være en smule sværere. Men fortvivl ikke. Her finder du nemlig flere gode idéer til, hvad du kan lave med dine børn i efterårsmånederne.

Læs mange børnebøger

Du og børnene kan lave det til en god vane, at der skal læses bøger, når det er familietid. Det er naturligvis dig, der læser bøgerne for de helt små. Det kan være børnebøger fra BR. Men hvis der er tale om større børn, kan du sidde i sofaen sammen med børnene, mens I læser hver jeres bog. Når alle har læst en bog, kan I snakke om, hvad den handlede om, samt om bogen var god, mindre god eller kedelig.

Bag boller og kager eller lav mad sammen

Hvis du gerne vil lære dine børn at blive glade for at stå i et køkken, så er det bare med at komme i gang med at bage og lave mad sammen med dem. Der findes masser af bøger, som er fyldt med kageopskrifter eller madopskrifter for børn. Opskrifterne er lette og skrevet på en måde, så børnene kan få en fornemmelse af, hvordan en opskrift skal læses.

Vær kreative sammen

Mange børn er vilde med at være kreative, så hvorfor ikke være det sammen? I kan lave jeres foretrukne kreative aktiviteter. Hvis I ikke har nogen endnu, kan I afprøve forskellige kreative ting. Det kan eksempelvis være at male, hygge med perler, sy, strikke, hækle eller hvad I lige finder interessant.