Vi er allerede godt inde i efteråret, hvor sommertøjet er udskiftet med striktrøjer, og solbadning er blevet til film i sofaen under tæpperne. Efteråret står i hyggens tegn, og selvom det kan virke lokkende at flade ud foran skærmen, kan det være hyggeligt at samle familien om nogle fælles aktiviteter.

Aktiviteter for de aktive

Selvom vejret kan byde på flere regnvejrsdage, så er der ikke noget som at gå en tur i en nærtliggende skov eller park og se på de rødlige nuancer af træer. Med mindre børn kan det være hyggeligt at finde nogle blade og lave en smuk efterårscollage af. En anden fed aktiv aktivitet kunne være en fælles cykeltur for igen at se naturen, og komme rundt og se nærtliggende byer og naturområder.

Indendørs hygge

Afslapning og weekend hører for nogle tæt sammen, og det er bestemt forståeligt for det kan være så hyggeligt at ligge i sofaen med familien, nogle gode snacks og streame yndlingsfilm. Det kan være gamle film som børnene ikke har set endnu, eller måske køre et maraton som fx Harry Potter.

Læsning kan bestemt være hyggeligt

Det kan være den travle hverdag ikke giver jer tid til at fordybe jer i lidt læsning, og så kan weekenden jo være en perfekt anledning. Det kan være en ide at vise ens børn, at det sagtens kan være hyggeligt at læse, og måske motivere det dem bedre, hvis du og din partner læser samtidig. Det kan på den måde blive en fælles aktivitet, hvor I kan fordybe jer i en bog, blad, avis eller måske læse på en netavis.

Lav lidt sødt

En anden aktivitet kan være at tage børnene med i køkkenet og kokkerer lidt sammen med noget god musik i baggrunden. Det kan være alt fra en lækker kage, nogle havregrynskugler eller cupcakes, som familien kan samles rundt om.