Det er ikke nogen hemmelighed, at der er rigtig mange af os, der bor på meget få kvadratmeter. Det er især noget, der gør sig gældende, fordi det er så populært at bo i de større byer. Her er der en stor trængsel, og fordi der er så stor efterspørgsel på lejligheder, vælger folk at indrette sig i de mindste kamre.

Det kan være meget hyggeligt, men det stiller dog også nogle krav til den måde, som man indretter sig på. Det skal nemlig stadig være praktisk at bo i dit eget hjem.

Få tips til god udnyttelse

Hvis det er noget, du kan nikke genkendende til, så kan det være, at du mangler lidt tips til, hvordan du får udnyttet din plads bedst muligt – når der ikke er særlig meget af den. Og sådanne findes der da heldigvis også.

Find multifunktionelle møbler

For det første bør du lede efter de multifunktionelle møbler. Det er dem, der kan have flere funktioner. Det kan for eksempel være et sofabord, der også kan bruges til opbevaring, en sovesofa der både kan agere seng og sofa og mange andre muligheder. På den måde sikres det nemlig, at du får udnyttet dine møbler bedst muligt.

Dine møbler bør ikke fylde meget

Derudover bør du finde møbler, der ikke fylder meget. Det kan for eksempel være et spisebord, hvis stole kan skubbes helt ind under bordet, det kan være et skrivebord til væggen eller måske, at du sørger for at udnytte højden i dit hjem. Det kan være i form af høje reoler, således du får loftet i spil også. Brug også gerne smalle hylder og skabe. Jo mere af dit gulv, du holder frit, des større vil dine rum også føles.

Vær minimalistisk i din indretning

Du skal desuden også være minimalistisk med de ting, som du indkøber dig. Du bør derfor ikke købe en helt masse små pyntegenstande. For selvom vi alle gerne vil have sådanne, idet de skaber masser af hygge og en god atmosfære, så bør du gå på kompromis med dem. Har du for mange vil dit hjem hurtigt komme til at se fyldt og rodet ud, og det vil give et endnu mindre udtryk.

Indret med tæpper og spejle

Indret dig desuden med tæpper og spejle. Tæpper på gulvene kan være med til at inddele dine rum i zoner. Du kan for eksempel lægge et tæppe under dit spisebord og på den måde skabe en spisezone, lige såvel som du kan ligge under dit sofabord og skabe et hyggehjørne. På den måde får du dine få rum til at synes mere rummelige og anvendelige.

Spejle er praktiske, idet de snyder øjet. De vil derfor få et rum til at se større ud, end det egentlig er. Så ud over at du kan se dig selv i dem og lige sætte dit hår, så kan du også bruge dem som kunst, der bidrager til en større rumfornemmelse.