Kvinde leger med kat

Dine børn har tigget om en kat i utallige år, og nu er du måske langt om længe ved at blive overtalt. Inden du beslutter dig, bør du dog gøre dig nogle grundige overvejelser (og din eventuelle ægtefælle bør gøre det samme).

Selvom det er fantastisk at have kat, så er det ikke alle familier, der af forskellige årsager egner sig til at have kat. I artiklen vil du kunne læse lidt om, hvad du og din familie bør overveje.

Er der penge i budgettet?

Jo, det er da muligt at få en billig eller sågar gratis kat, men det betyder ikke, at det er gratis at have kat. Faktisk er der mange omkostninger forbundet med at holde husdyr, og katte er ingen undtagelse. Derfor er det alfa og omega, at der er penge i budgettet til det. Det ville jo være synd for både dig og dine børn, hvis I blev nødt til at skille jer af med jeres elskede kat efter få måneder, forbi der simpelthen ikke var råd til foder m.v.

Der skal bl.a. beregnes udgifter til følgende:

  • Foder
  • Legetøj
  • Kattegrus og kattebakke
  • Transportbur
  • Katteforsikring
  • Dyrlægeregninger
  • … og mere!

Hvilken race skal det – i så fald – være?

Det er også en rigtig god idé at overveje, hvilken race man gerne vil have, hvis man altså beslutter sig for at få en kat. På linket kan du blive meget klogere på nogle af de skønneste katteracer, hvis din viden om katte og katteracer er ret begrænset.

Det er bl.a. værd at kende til Maine Coon, Norsk Skovkat og British Shorthair, som er nogle af danskernes foretrukne katteracer. Dermed ikke sagt, at man nødvendigvis skal have en racekat. Der er også rig mulighed for at få en almindelig huskat.

Læs også: Kattenet

Er der katteallergi i familien?

En anden ting, man bør overveje og tage hensyn til, er eventuelle allergier i husstanden. Det er nemlig – selvsagt – ikke en god idé at få en kat, hvis en eller flere personer i husstanden lider af katteallergi. Det er nemlig et faktum, at de fleste katte fælder rigtig meget, og det kan hurtigt skabe allergiske reaktioner.

Læg også: Kattelegetøj

Har I den fornødne tid?

Sidst, men bestemt ikke mindst, så er det altafgørende, at man har den fornødne tid. En kat passer langt hen ad vejen sig selv, så længe den får mad og vand, men det betyder ikke, at den ikke nyder opmærksomhed og kælen. Katten kræver langt mindre tid end hunden, men hvis du stort set aldrig er hjemme, så bør du måske overveje en ekstra gang, om det er en god idé at få en kat.