Det første du tænker på når nogen nævner låsesmed, er situationen hvor du har låst dig selv ude af din lejlighed, dit hus, eller dit sommerhus og har glemt at aflevere en reservenøgle til nogen i nærområdet. At hjælpe folk med at komme ind i deres lejligheder, huse og sommerhuse er faktisk også en af de helt store opgaver, som en låsesmed dagligt udfører. En låsesmed kan dog også bruges til andre ting. En dygtig låsesmed kan udskifte dine gamle låse, omkode systemlåse og udfører reparationer og lave service på dine låse. Læs med herunder og få indsigt i låsesmedens alsidige arbejde.

Låst ude

På bare tær, i snevejr, bare lige ud med skraldeposen og ind igen. Det er nok en af de mest uheldige situationer man kan stå i. Lidt mere uheldig bliver det, hvis man ikke har en reserve nøgle liggende hos en af naboerne. Så er der kun en eneste redningsmand som man kan række ud efter. Låsesmeden er din bedste ven i nøden.

Udskiftning af gamle låse

Gamle og slidte låse kan af og til, ikke længere repareres. Din låsesmed kan tage et kig på dine låse og give dig den endelige vurdering. Er hans dom at låsene er slidte, betyder det at de ikke længere holder ubudne gæster ude, selv om du har låst døren. Derfor er det en rigtig god ide at lade din låsesmed udskifte de gamle, slidte låse.

Omkodning af system låse

Har du systemlåse og er du ikke længere sikker på hvem der har nøgle til din bolig eller ejendom, kan din låsesmed hjælpe dig. Det er ikke nødvendigt med udskiftning. Din låsesmed kan lave en omkodning. Det betyder selvfølgeligt nye nøgler, men det betyder også at de gamle ikke længere virker.

Reparation og service på dine låse

Har du en lås som er gået hen og blevet stram, eller dum at låse på en anden måde, så er det højst sandsynligt fordi træet i karmen, eller selve døren, har bevæget sig. I det her tilfælde ville det være tosset at få et helt nyt låsesystem. Det handler højst sandsynligt bare om en lille tilpasning, som din låsesmed sagtens kan ordne.

Du kan også få service på dine låse med jævne mellemrum, så du aldrig når ud i dumme situationer, hvor du næste ikke kan låse din hoveddør op.