Det kan godt være kedeligt at lave mad alene hver aften. Så tag dine børn med i køkkenet og gør det hyggeligt at lave mad sammen. Du kan få køkkenredskaber til børn fra 6-årsalderen, så kan det blive nemmere for dine børn. De syntes helt sikkert, det er sjovere, hvis der også er redskaber, de kan bruge og måske især, hvis det er deres egne.

  

Dagens hovedbrud er tit: hvad skal vi spise? Så tag børnene med på råd og find børnevenlige opskrifter sammen. Børn er tit ikke så glade for at spise stærkt krydret mad, derfor kan det være godt at undgå meget og stærkt krydderi.

 

Børnevenlig mad i dobbelt forstand

Det handler ikke kun om at finde opskrifter på mad, som børnene kan lide at spise. Men også om at finde opskrifter på retter de kan være med til at lave. Det kan sagtens være både suppe og pizza, men sådan noget som tortillas, hvor der skal laves forskelligt tilbehør, kan være rigtig fint at lave i fællesskab.

 

Du kan finde opskrifter mange forskellige steder, i apps på din mobiltelefon, i bøger, magasiner og på nettet, se fx denne blog fuld af opskrifter for familier med børn: www.madling.dk

 

Praktiske råd

Når de lidt svære ting med skarpe knive skal laves, som at snitte løg, eller hvis der skal steges eller sættes ting i ovnen. så kan børnene dække bord imens. Børnene kan hjælpe med at trykke start og stop på blenderen, det er tit en spændende ting at være med til.

Det er en god idé med forklæde, og det er godt med en elastik i håret, hvis håret har længde til det. Det kan være fint at starte i det små med at skære agurk til madpakken. Det kan også være, de kan skære ost til morgenmaden, hvor de lidt ældre sagtens kan lave røræg eller blødkogte æg.