Når hverdagen er travl og fyldt med rutiner, kan man hurtigt komme til at glemme, at man også er en familie. Ofte går tingene op i hat og briller og praktiske gøremål, og før man ved af det, er der gået flere uger, hvor man egentligt ikke har snakket særligt meget sammen. Kan du nikke genkendende til netop det, så kan det være en god idé at samle familien til nogle sjove aktiviteter, og mangler du inspiration til netop det – så læs med her.

Lav kreative ting i anledning af halloween

Der er mange traditioner fordelt ud på året, og i efteråret er det halloween. Er du i tvivl om, hvad I sammen kan lave i familien, kan I sætte jer ned for at være kreative. Konkurrer om hvem der kan lave det pæneste græskar, den mest uhyggelige udklædning eller noget helt tredje. Benyt stærke materialer så jeres kreative resultater kan holde til at stå ude.

Sæt familiens favoritfilm på og køb en masse snacks

Man kan sjældent stole på vejret, og derfor kan det også være svært at lave mange planer, som skal kunne fungere udenfor. Ønsker I at kunne lave noget sammen uanset vejr, kan I med fordel finde familiens favoritfilm frem og købe en masse snacks. Når det rusker og regner udenfor, er det rart at kunne krølle sig sammen under en varm dyne med en god film og godt selskab.

Tag på svampejagt

Danmarks skove bugner med svampe i efteråret, og det er derfor den helt perfekte sæson at gå på svampejagt i. Før I tager i skoven, er det vigtigt, at I sammen laver en masse research på, hvilke svampe man kan spise, og hvilke der er giftige. På den måde kommer I ikke galt afsted, og I kan fortsat nyde hinandens selskab med lækre svampe – eventuelt kan I bagefter lave en lækker svampesov til aftensmad, så I kan smage jeres selvplukkede svampe.

Besøg familien

Når man endelig har tid sammen, er det med at udnytte tiden bedst muligt, og det kan I eksempelvis også gøre ved at besøge nogle i jeres familie. Er der nogen, I ikke ser tit, kan I med fordel besøge dem, mens det også kan være hyggeligt at besøge nogen, man ser ofte. Tag eventuelt nogle svampe med I selv har plukket eller planlæg at lave kreative aktiviteter med dem også.

Tag på shopping

Det er naturligvis ikke alle, der er lige vilde med at shoppe, men er der udsigter til nyt tøj, er det typisk noget, som fungerer, og som er sjovt for hele familien. Invitér din familie på shoppingtur med det hele. Start ud med en god brunch på en nærliggende café og shop dernæst efter tøj og andet. Det er helt sikkert en aktivitet, som vil kunne bringe jer tættere sammen, og I kan alle være med til at vurdere, hvilket tøj der ser godt ud, og hvilket tøj der nok burde blive på bøjlen i butikken.