Når man som gammel eller ung har fået nok af larmen i centrummet af Esbjerg. Kan man udnytte sig af den dejlige natur og finde nogle hyggelige ture som kan føre en væk fra menneskemængden som er i Esbjerg. I Esbjerg kan man b.la. opleve det flotte Musikhus. Bagved dette ligger der en stor park hvorpå der kan findes legepladser og andet som er gratis aktiviteter over sommeren, for unge børnefamilier. Det store naturområde giver også rig mulighed for at gå i den lækre natur som tilbyder både sjov og leg og giver mange yngre familier muligheden for at bruge en dag i den flotte natur og opretholde det gode sammenhold. De mange legepladser og leg sammentid med den dejlige stilhed fra naturen. Aktiviteterne i Esbjerg er gratis og for alle som vil ud og have frisk luft, Der er nok oplevelse for alle, og en søndag kan nemt bruges hurtigt i Esbjerg.

Oplev vadehavet & National cycling route 12

Lidt udenfor Esbjerg ligger et Danmarks største nationalpark, som går under navnet vadehavet. Her tilkommer der dyr og forskellige liv, hvilket også gør området til et af de vigtige vådområder der er her i Europa. Det giver nemlig et rigt plante- og dyreliv. Vestkysten er stor hvilket også gør at vestkysten har rig med muligheder for at bliver oplevet. Cyklen er det mest normale måde at opleve vestkysten på. På ruterne ved vestkysten er der gratis oplevere og aktivister som man kan opleve undervejs, ruten er lang om giver en masse muligheder for at kombinere motion med oplevelser.

Nørreskoven ved Gl. Vardevej

Udover at være Esbjergs store motionssted, så er der mange forskellige aktiviteter som mn kan opleve på GL. Vardevej, som borgerne i Esbjerg kan benytte sig af på daglig basis. Når det begynder at blive varmere og foråret kommer, så er det det perfekte sted at tilbringe en dag med sine børn. Stemningen er i top, og Nørreskoven byder på leg i dyreparken, legepladsen, fodboldbanerne, dejlig natur og mange andre aktivitet som du kan have det sjovt med. Der er også stier hvor du kan løbe alene eller med en anden, samt cykelruter hvor du kan nyde den flotte natur i mens du får brugt kroppen. Luft hunden og få en dejlig gåtur med en masse forskellige aktiviteter for dig og din hund undervejs. Aktiviteterne i Esbjerg og oplevelserne undervejs er gratis, og noget alle kan opleve.