Fylder du, din partner eller et tredje familiemedlem snart rund fødselsdag? Har en person i familien jubilæum på arbejdet? Eller trænger du og familien bare til at holde et brag af en familiefest for både voksne og børn?

Planlægningen af en hvilken som helst familiefest kræver en del logistik og praktisk arbejde for at kunne blive en succes. Men hvordan kommer du nemmest og mest gnidningsfrit igennem planlægningsprocessen uden diverse irriterende bump på vejen?

Vi giver dig tre grundingredienser til opskriften på den perfekte familiefest lige her.

Skal der være familiefest – så lad der være (tema)fest

Alle familiefester er individuelle og unikke. Ikke to fester er helt ens, og det betyder også, at der findes et væld af muligheder i forhold valg af festtype. Her gælder det ultimativt om at vælge netop dén type, der matcher anledningen og konteksten optimalt.

Hvis du planlægger en vaskeægte familiefest, skal den ideelt set gerne kunne rumme både voksne og børn. Her er temafesten en oplagt løsningsmulighed.

Med en temafest får du skabt nogle sjove, uformelle og afslappede rammer omkring festen, så både voksne, børn og barnlige sjæle kan være med. Hvem elsker ikke at klæde sig lidt ud og dermed kunne smide hæmningerne lidt hurtigere og bløde (fest)stemningen op fra starten?

Få sat et tema for festen, og få meldt det ud til gæsterne i god tid, så de rent faktisk har mulighed for at købe eller bestille passende udklædning. Ellers ender I med, at gæsterne møder op i deres almindelige tøj, hvilket ødelægger temaet og konceptet.

Uanset om du er på jagt efter tyrolerfest-kostumer, udklædning til Halloween-fest eller en hvilken som helst anden temafest, kan du i dag heldigvis nemt finde billige outfits online til enhver anledning.

Ude er godt – men er hjemme bedst?

Hvor skal familiefesten stå? Et spørgsmål, som du og familien relativt hurtigt skal have afklaret. Det er vigtigt at kende til lokationen, så du ved, hvor mange I kan invitere, og hvilken slags fest gæsterne skal (for)berede sig på.

Lejer I eksempelvis selskabslokaler til formålet ude i lokalområdet – eller i en helt anden by? Eller går I med privathjemmet som lokation for festlighederne? Det kan også være, at I skal leje et stort telt til haven og holde en vaskeægte havefest?

Lokationsvalget har stor betydning for festens samlede budget, og om gæsterne skal gøre sig nogle tanker om eksempelvis praktisk beklædning forinden.

Uden mad og drikke dur familiefesten ikke

Ja, uden mad og drikke dur festen ikke. Derfor skal du og familien afgøre med jer selv, om I selv ønsker at stå for mad og drikke, eller om I køber det udefra.

Et catering-firma vil kunne lette den praktiske byrde fra jeres skuldre, så I bedre kan slappe af og nyde festen. Omvendt vil den hjemmelavede menu kunne skræddersys præcis efter jeres behov – også børnenes – og til et eventuelt tema.

Så se at få krydset ovenstående tre punkter af på “to do”-listen, så I kan få holdt den perfekte familiefest!