Hvis du bor med hele din familie i et hus, så kender du sandsynligvis allerede til, hvor svært det er at vedligeholde hjemmet. Der kommer ridser og revner i gulvet, trykmærker på væggene, pletter på møbler og i nogle tilfælde knuste ruder. Et hjem, der huser en hel familie, bærer selvfølgelig præg af, at det bliver brugt. Uheld sker, og det kan være dyrt at få håndværkere til at fikse det. Derfor vil vi i denne artikel give dig tre gode råd til, hvordan du selv kan fikse dit hjem uden professionel hjælp.

 

Skaf det rette værktøj

Måske har I som forældre spildt rødvin på trægulvet, måske er et stoleben knækket under middagen eller måske er en hylde faldet ned efter børnenes vilde leg. Uanset hvor store eller små skader, der opstår i hjemmet, er det altid en god idé at have det rette værktøj klar. Med det rette værktøj er du altid parat til at fikse og udbedre ting i hjemmet, der er gået i stykker. Du kan gøre det endnu lettere for dig selv ved at opbevare al værktøjet i en værktøjskasse, så du har det hele samlet. Der findes mange forskellige værktøjskasser, så du skal først og fremmest beslutte dig for, hvilke behov den skal opfylde. Hvis du skal have opbevaret stort elektrisk værktøj såsom en boremaskine, har du brug for en stor værktøjskasse. Hvis du blot leder efter en sortimentboks til forskellige skruer, bør du vælge en mindre kasse. Find værktøjskasse til dit behov hos eksempelvis Harald Nyborg, der har et stort udvalg af både store og små værktøjskasser.

 

Fjern ridser på gulvet

Ridser på gulve opstår let, når en hel familie betræder det hver eneste dag. De mindre ridser opstår oftest efter, at sten og snavs fra sko og sokker slæbes rundt på gulvet. De større ridser kan komme af, at stole- og bordben rykkes rundt, hvis du ikke har fået sat filtpuder på under. Hvis skaden er sket, og du har fået ridser på eksempelvis et trægulv, er der heldigvis flere ting, du selv kan gøre, uden du behøver en professionel gulvafslibning. De mindre ridser kan fjernes ved hjælp af en såkaldt træreparationsmarkør, der har samme farve som dit gulv. Dette kan du købe i diverse isenkræmmere, så det er lettilgængeligt. Hvis du har fået større ridser, kan du henover ridsen tilføje en smule spartelmasse, der også har samme farve som gulvet. Lad det tørre i et døgns tid, stryg derefter sandpapir i årenes retning og slut af med at give det beskadigede område dets oprindelige overfladebehandling, hvad enten det er olie eller lak.

 

Mal mærker over

Hvis I har fået sorte mærker på væggene efter en flytning af et møbel eller andet, er den bedste løsning at give væggen en ny omgang maling. Det er sjældent, at du bare kan nøjes med en omgang sæbevand, fordi de sorte mærker er ret hårdføre. Heldigvis er det hurtigt og nemt at male, og du kan fikse det ved blot at pletmale det ramte område. Du kan dog også bruge det som anledning til at male hele væggen, hvis du alligevel synes, at den trænger til en opkvikning.