Når foråret begynder at melde sin ankomst betyder det for mange havearbejde. Der skal både ryddes op i haven, plantes nyt og gamle planter skal beskæres. Der kan være rigeligt med arbejdsopgaver i din have, når først foråret har meldt sin ankomst. Din græsplæne kan eksempelvis være en af dem, køb rullegræs og gør arbejdet en smule lettere for dig selv. I denne artikel kan du læse hvordan du får din græsplæne og resten af haven helt klar til foråret. 

Den flotte græsplæne 

Den perfekte grønne græsplæne kan tage tid at opnå. Derfor kan billigt rullegræs stadig i høj kvalitet være det perfekte alternativ for dig, da hvis du skal så en græsplæne fra bunden kan dette være en meget langsommelig proces. Ved køb at rullegræs opnår du altså et flot resultat meget hurtigere og på den måde gør du også haven klar til når de lunere dage ankommer. Rullegræs kan også sagtens bruges til hvis du har huller i din græsplæne, som du ønsker at få lappet sammen. Så det er ikke kun til dem der ønsker en helt ny græsplæne.

Oprydning i haven

Efter en lang og kold vinter trænger haven som regel til en god omgang oprydning. Dette er også god plads til de nye planter kan vokse frem. Dermed indebærer en oprydning i haven at der bliver fjernet visne blade og grene rundt omkring, herunder også græsplænen. I det tidlige forår skal du være påpasselig med ikke at rydde alt væk fra dine bede. Dette skyldes at visne blade kan være med til at forhindre frostskader på de nye skud, som er på vej. Kombinationen mellem solrige dage og iskolde nætter kan være hårdt for de nye skud. Når kalenderen når til marts/ april begynder græsplænen at vokse, her kan du med fordel give græsplænen en omgang gødning og kalk. På den måde får du også en sund og flot græsplæne. 

Din køkkenhave

I marts måned er det stadig for tidligt at plante i din køkkenhave med få undtagelser selvfølgelig. Hvis du ønsker en tidlig høst, og de grønne fingre bare gerne vil i gang kan du begynde at forspire grøntsagerne i din vindueskarm. Du kan dog sagtens gå i gang med lægge kompost ud på jorden, da dette er et godt fundament for at planter og grøntsager senere hen kan gro. Døjer du med snegle i din køkkenhave, kan du også indhegne den med sneglehegn. Gør gerne dette inden temperaturen stiger over de 10 grader, det er oftest her dræbersneglen kommer frem igen.