Synes du, at hverdagen nemt bliver kedelig og grå? Så gælder det om at stoppe op og overveje, hvordan du kan finde hyggen frem igen. Det er vigtigt at hygge sig som familie, da kvalitetstid med børnene er med til at skabe en grobund for sunde forhold som voksen. Hvad synes din familie er hyggeligt?

Ekstra varme og komfort

Hygge kan være mange forskellige ting, men det er noget, som også er stærkt forbundet med varme. Danmark er tit og ofte et koldt land, så vi har naturligt søgt mod varme, når kulden har banket på. Det har for eksempel været omkring et bål eller ved at sidde tæt med andre mennesker. På den måde er varme blevet til noget socialt, og det er blevet til hygge. I kan få denne varme tilbage i jeres hverdag ved at drikke te og kakao sammen, ved at bygge huler ud af puder, ved at gå med hjemmesko og ved at sidde sammen med tæpper svøbt om jer. 

Lys er vigtigt

Lys er også vigtigt i forhold til hygge, og det er igen forbundet til Danmark som land. Når Danmark er koldt, er det typisk også mørkt, og ligesom med varme har vi søgt imod lys. Lys og varme sidder trods alt sammen, når man tænker på ild og flammer og bål. Elektrisk lys har ikke helt samme charme, da det ikke virker levende på samme måde, som ild gør. Derfor kan du få hyggen af lys igennem levende lys på bordet under aftensmad og stearinlys, som pynter rundt i huset. Det giver både varme, hygge, lys og charme.

Godt selskab

Dog er alle danskere nok enige om, at det vigtigste ved hygge er selskabet og den følelse, som det skaber inde i dig. Man skal have det afslappet og komfortabelt, og man skal holde af de mennesker, der er omkring en. Det gør man jo naturligt med sin familie, men det er noget, man kan komme til at glemme at sætte pris på i hverdagens ræs. Derfor kan det være en god idé at sætte tid af til familien i form af ting såsom brætspilsaftener, hvor familien samles til sjov og spas.

Familiehygge 

Familiehygge er vigtigt. Hygge kan beskrives som et stykke lykke, der kan mærkes i den enkelte stund. Søg efter varme, søg efter lys, søg efter kvalitetstid med din familie, og så vil du hurtigt kunne mærke lykkens ankomst.