Er der planer om at familien skal på sommerferie, og godt kunne bruge lidt ekstra på lommen, til at gøre det til en helt speciel ferie? Så kan I her få nogle tips til, hvordan man kan tjene lidt ekstra penge som familie.

Sælg jeres brugte ting

En forholdsvis nem måde, at tjene lidt ekstra penge på, er at sælge ud af de ting, som familien ikke bruger mere, det gælder både for børn og voksne. Det er ikke sikkert, at man som voksen har så meget tøj, som man er vokset fra, men så kan man i stedet gå andre veje. Bliv mere opmærksom på at spare på elforbruget, og tjen lidt ekstra med salg af overskydende el. Børn vokser hurtigt fra for eksempel tøj og legetøj, og det er måske ikke nødvendigt at beholde det hele, selvom det ikke altid er så nemt at skille sig af med. I den situation kan det være en idé, at sortere i kasser, så man kan gemme det allermest værdifulde, forsøge at sælge det, som der ikke er i stykker, og køre resten på genbrugsstationen. 

Lej din bolig ud

Der er mange, som vælger at leje sit hus eller lejlighed ud, mens de er på ferie. Det er en nem måde, at tjene lidt ekstra til ferien på, uden at skulle gøre så meget. Der findes platforme, som kan gøre det meste for dig, og du skal blot sørge for, at din bolig er rar at komme til, som lejer. Det kan også være, at du har et annex eller en del af boligen, som er afskåret fra resten, som du også kan leje ud, mens du selv er hjemme. Derved får du en længere periode, hvor du kan tjene penge på at leje ud. Er man lidt skeptisk omkring at leje ud, mens man ikke er hjemme, så er det måske en fordel at leje ud, når man selv er til stede og kan snakke med gæsterne. 

Ekstra jobs

Der er mange forskellige småjobs, som både voksne og børn, kan tage i sommerferien. Det kan for eksempel være at børnene kan få en tjans med at lufte hunde, være babysittere eller gøre rent for andre på villavejen. Man kan også give en hjælpende hånd med og være eksamensvagt i eksamensperioden eller handle ind for andre, som ikke har mulighed for selv at gøre det. Ud over, at man tjener lidt ekstra lommepenge, så gør man også noget godt for andre samtidig, hvilket er meget givende.