gulv

Kribler det i fingrene på dig for at komme i gang med at slibe dine gulve ned?

Inden du går ud og lejer en gulvmaskine og kaster dig over opgaven, bør du altid tjekke, om dit gulv kan tåle endnu en gulvafslibning. Her i artiklen giver vi dig en række tips til, hvordan du tjekker dit gulv ud, og hvordan du vurderer, om du skal gå med en gulvafslibning eller ej.

Vær obs på tykkelsen af plankerne

Bor du i et nybygget, moderne hus? Eller har du investeret i et hus af ældre dato?

Det er ikke alderen på dine trægulve, der afgør, hvorvidt de kan holde til at blive slebet ned. Det afgørende er, om gulvene er blevet slebet ned mange gange før.

Hver gang ryger der nemlig mere træ af (mellem 1-1,5 mm), og det er begrænset, hvor mange gange et gulv kan holde til at blive slebet.

Tjek altid, hvor tykke plankerne i dit gulv er. Er der rigeligt at tage af, er der ikke noget i vejen for at finde gulvmaskinen frem eller tilkalde en gulvmand.

 

TIP: Tag et dørtrin af eller tjek gulvets tykkelse ved et radiatorrør.

Lamelgulve kan kun slibes meget få gange – laminatgulve kan slet ikke slibes

Er din bolig udstyret med et lamelgulv, der minder meget om et trægulv?

Så er det desværre ikke en gulvafslibning, der er vejen frem. Den type af gulve egner sig ikke til at blive slebet ned – der skal rigtigt træ og rigtige gulvplanker til, for at det er en løsning, som holder på den lange bane.

Har du laminatgulve? Så kan de slet ikke slibes.

Spørg en gulvmand – så er du på den sikre side

Er du i tvivl om, hvad du skal gøre med dine gulve? Så gør du klogt i at kontakte din lokale gulvmand.

Her kan du både få gode råd og vejledning i forhold til, hvordan du får det bedste frem i dine gulve, og du kan også få hjælp til alt fra gulvafslibning, gulvafhøvling og efterbehandling af dine gulve.