Du kan ikke slå en god nats søvn – det giver dig følelse af pasform, tænker skarpt og glad!

Grundlaget for god søvn er en behagelig seng og den rigtige madras. Det kan være forskellen mellem en genoprettende nattesøvn og søvn af dårlig kvalitet, der resulterer i træthed og træthed. Forskning viser, at det at sove på en ubehagelig seng kan berøve dig op til en times søvn – dog er forværringen muligvis så gradvis og usynlig, at mange mennesker ikke klarer at skabe forbindelsen mellem en ubehagelig seng og dårlig søvn.

Du har muligvis brug for en ny madras, hvis …

Senge varer ikke evigt. Selvom det ser okay ud, giver det måske ikke dig den støtte eller komfort du har brug for til en god nats søvn. En madras levetid påvirkes af flere faktorer, såsom den kvalitet, pleje og mængde, du bruger den (f.eks. Læse, se tv og sove hver nat kontra lejlighedsvis brug af en ekstra seng). Ændringer i livsstil (ægteskab, nyt hjem) og i vores kroppe (tabe eller gå på vægt, aldring osv.) Kan også kræve et skift af din seng.

Køb base og madras sammen

I det mindste skal du sørge for at prøve madrasser på en lignende type base. De to er designet til at arbejde sammen, og en ændring af basen vil påvirke madrassenes fornemmelse og ydeevne.

Det kan være en falsk økonomi at kun skifte madras og beholde den originale base, især hvis du køber et divansk set. Den gamle base kunne reducere den nye madras brugstid, såvel som den støtte og komfort, den kan tilbyde. Det kan også ophæve producentens garanti. Hvis du er bekymret for at få sengen ovenpå, skal du huske, at de fleste divaner har opdelte baser; mens mange sengestykker, faktisk leveres i stykker til montering i dit værelse.