For mange står køkkenet stadig som et af de absolut mest centrale rum i hele boligen. Det er slet ikke unormalt, for mange af vores fælles timer bruges netop her. Vi spiser vores daglige måltider sammen, laver mad herude, og måske børnene sidder ved bordet og laver deres lektier, snakker med far og mor eller bare er til stede, alt imens der forberedes mad og familielivet går sin gang.

Derfor er det enormt vigtigt, at køkkenet har plads til hele familien og at der også kan komme mennesker til middag. I det hele taget skal køkkenet kunne meget. Ikke bare være funktionelt, men også skabe liv og glade dage.

Her er gode råd til dig, der skal bygge nyt køkken – med plads til den store familie.

Tænk funktionelt

Når du udtænker det kommende køkken, skal det løse en lang række praktiske udfordringer. Dels skal der være plads til alle, opbevaringsmuligheder og det rette udstyr til at bringe kogekunsten i spil.

Opbevaringen er særligt vigtigt, da mange ønsker et køkken, som fremstår stilrent og ikke bærer tegn på rod. Desuden er det ikke nødvendigvis kun køkkenudstyr, der skal kunne gemmes af vejen, men også støvsuger, tørrestativ etc.

Er der tale om en stor familie, er det desuden værd at tænke i luft i indretningen. Der bør være plads mellem f.eks. spisebord og kogeø, så man ikke går i vejen for hinanden. Ligeledes skal bordpladsen naturligvis være stor nok til at der kan laves mad og smøres madpakker samtidig, så man ikke begrænser hinanden i de forskellige daglige gøremål.

At alle kan sætte sig til bords samtidig, er naturligvis en selvfølge! Find her evt. et stort plankebord til salg, som kan rumme hele familie OG gæster.

Tænk i hygge

Et køkken skal ikke kun være praktisk. Det skal også være hyggeligt, så man har lyst til at opholde sig i det. Hyggen skabes typisk ved at man får den rette belysning, har planter og pyntegenstande samt gør brug af stemningsfyldte farver. Et køkken behøver nemlig ikke være hvidt, så tænk gerne i de nuancer, familien elsker!

Husk desuden at et køkken sagtens kan have indbyggede hyggekroge. F.eks. kan man lege med skuffer og lægge hynder over dem. Derved skaber man plads til at familien kan slænge sig og være en del af livet i køkkenet.