Går du med tanken om at påbegynde en renovering af boligen, fordi familiehjemmet trænger til en kærlig hånd? Vi drømmer ofte om at lave om på en masse, uden at det faktisk bliver ført ud i livet. Det kan for eksempel være, at vinduerne trænger til at blive skiftet ud med nogle nye, billige vinduer og døre. En renovering kan være med til at samle familien om et fælles, om end også krævende projekt. Her får du et par gode tips til, hvad der er værd at overveje, inden dig og din familie går i gang med renoveringen af jeres hus.

Læg en god plan – sammen

Når projektet skal planlægges, så er det første skridt mod en vellykket renovering naturligvis at I sammen skal lægge en plan for, hvordan det hele skal forløbe sig. Spørg blandt andet dig selv:

  • Hvad skal renoveres?

  • Hvor lang tid vil det tage?

  • Hvad vil det koste?

Når budgettet skal lægges, så kan du som regel få gode tilbud på de ting, du skal bruge. På Bango.dk kan du få et godt tilbud på blandt andet billige vinduer og døre.

Der skal naturligvis også være sat tid af til familien i tidsplanen, og der skal også tages højde for, hvem der passer børnene, hvis I eksempelvis har mindre børn.

Inddrag børnene i renoveringen og gør det lidt sjovere

Er det en større renovering I er ude i, så skal I undersøge, hvorvidt det er muligt for jer som familie at blive boende i huset, imens det står på, eller om I skal finde et midlertidigt hjem. Det kan være noget af en omvæltning for børn, når de faste, trygge rammer pludselig brydes. Et godt tip er at gøre det lidt sjovere for børnene ved at involvere dem i renoveringen. Giv dem eksempelvis en lille belønning, når de har gjort det godt.