Mange danskere bruger en stor del af deres tid i stuen, da den fungerer som et samlingssted i boligen. Det er derfor vigtigt, at der er en afslappet og hyggelig atmosfære. Din stue skal derfor fremstå indbydende samtidig med, at den er ’venlig’ for dig.

Du må derfor ikke give op under processen, når du pifter stuen op. Det kan virke uoverskueligt i starten, men husk på, at det ikke er nødvendigt at foretage sig de største ændringer for at få en ny oplevelse og følelse af at træde ind i stuen. Du kan her få inspiration til, hvordan du pifter din stue op.

Tips

  1. De fleste har en sofa og et sofabord i deres stue. Hvis sofaen skal skiftes ud, kan du gøre dette under processen, hvis sofaen ikke fejler noget, kan du beholde den. I stedet for kan du skifte sofabordet ud, da det er med til at gøre en kæmpe forskel.

    Når du vælger sofabord, skal du sørge for, at det passer til resten af stuen for, at der er en rød tråd i indretningen. Du kan få sofaborde i alverdens materialer, så det gælder om at finde en type, som passer til din bolig.

  2. For at der bliver dannet en helhed af stuen, kan et gulvtæppe være et godt alternativ for at få dette til at gå i opfyldelse. Hvis du har stue og spisestue i samme rum, vil tæppet være med til at dele rummet op i to ’zoner’.

  3. Vil du gerne have en hyggelig stue? En stue er ofte forbundet med hygge, og denne hyggelige stemning får du ved få flotte sofapuder og plaider til stuen. Ydermere giver det sofaen nyt liv, og er en måde at pifte den op på.

  4. En måde, hvorpå du kan ændre stemning i stuen er ved at skifte belysningen ud. Sørg for, at der er forskellige lyskilder, så lyset ikke kun kommer fra en kilde. Du bør overveje at kombinere bordlamper med pendel.

Husk dit eget personlige præg

For at der løber en rød tråd gennem boligen, kan du sørge for, at der er et personligt præg i hvert rum, som er med til at danne et helt billede af boligen. Det vil derfor sige, at du skal sætte et personligt præg på stuen.

Du kan sætte et personligt præg på stuen ved at gøre følgende:

  • Få farver ind i stuen. Du kan eventuelt male en af væggene eller købe farverige nipsting.

  • Hænge betydningsfulde billeder op. Disse kan enten være privatfotos eller billeder med citater, som har et vigtigt budskab for dig.

Når du pifter din stue op, må du ikke være bange for at kombinere farver, materialer osv. Alle disse ting er med til at skabe din egen personlige stue, som giver dig lyst til at bruge tid og opholde dig i stuen. Så hvad du kan lide, og fungerer for dig, fungerer måske ikke for din nabo – du skal lytte til din egen fornemmelse og selv vælge, hvordan du vil pifte din stue op.