Danmarks største sikringscenter, Bagger Låse (Låsesmed i København), har udtalt, at mange familier i København og omegn efterspørger elektroniske låse, i takt med at de opdager at nøgler til boligen kan gøres på en meget smartere måde. Hvis nøglen bliver glemt, er det nemmere at døren til huset kan åbnes via en applikation eller elektronisk nøglebrik. Det er efterhånden ikke kun døren der kan styres via en applikation, men også elementer som garageporten eller videoovervågningen kan styres herigennem. Bagger Låse bekræfter, at salget og efterspørgslen på disse typer systemer er stødt stigende og at der kun kommer mere fokus på dette område i fremtiden. Årsagen til den stigende interesse i elektroniske låse, skyldes formentlig nedlukningen af samfundet, hvilket har givet personer mere tid til at indbrudssikre deres hjem. 

Glemmer du til tider at låse døren? 

Modsat den almindelige metal nøgle, benytter en elektronisk dørlås sig af software til at åbne døren. Uanset tidsrum kan du ændre i den adgangsgivende kode til dørlåsen eller nøglebrikken, så du slipper for tanken om en manglende nøglebrik. Som udgangspunkt er en nøglefri elektronisk dørlås altid låst, hvilket betyder at døren vil være helt låst når den lukkes. Du skal derfor ikke bekymre dig om døren er låst udefra, når du er hjemme eller om du har glemt at låse døren, som den sidste der går fra boligen eller kontoret. Generelt er den elektroniske dørlås noget flere og flere familier benytter, fordi muligheden for at kunne opbevare og bruge nøgler er så smart med denne elektroniske udgave af nøgler. For det er praktisk, hvis din søn, datter, hustru, kæreste eller mand har glemt nøglen eller en håndværker skal lukkes ind på et tidspunkt hvor du ikke er hjemme, så kan gøres via en smart app.

Styr hele hjemmet fra en telefon

Ved at tilføje en elektronisk lås til dit hjem, får du endnu en ting, der kan styres ved hjælp af en app. Der er efterhånden et meget stort udvalg af ting, der kan styres ved hjælp af en app, hvis man investerer i det. Det er egentlig ikke en ulempe, men blot en meget smartere løsning. De fleste har altid deres smartphone lige ved hånden, hvorfor denne løsning ikke vil føles som en ekstra ting at skulle huske på i en ellers travl hverdag. De fleste er vant til at have telefonen med sig alligevel.