Enhver, der har været i en hestestald ved, at der kan være utroligt støvet. Støv fra folden, hestens hår og hove samt fra halm og hø i boksene er med til at skabe et usundt indeklima for hest og ryttere. Det går lige i luftvejene og er ikke godt for lungerne på lang sigt. Det er desuden et miljø, som mange ryttere opholder sig i, i mange timer ad gangen, mange dage om ugen, så det er vigtigt med et sundt indeklima. Hvordan skaber man så det? Man kan jo ikke ligefrem spule og rengøre hestene hele tiden. Det ser vi nærmere på i denne artikel, hvor vi kommer med nogle gode tips til et sundt indeklima. Læs mere her.

Skift halm og hø ud med træpiller

Har du hø og halm i din boks til hesten, så støver det utroligt meget. Det kan være en dejlig fordel for hesten, fordi den samtidig bruger høet og halm til at gumle på og det er hyggeligt. Men det er mindre sundt for dig og når halm og hø bliver vådt, bliver det endvidere meget tungt og meget besværligt og hårdt for rytterens ryg at bære ud, når man muger ud. Dermed er der et alternativ, der er værd at overveje, nemlig https://stampemollen-traepiller.dk/. Disse træpiller har en stor sugeevne, når hesten laver hestemøg og tisser på det, og så er det bedste ved det, at det ikke støver. Det giver et meget bedre indeklima for både hest og rytter. Træpillerne bestilles på paller, så du har rigelige mængder af det som underlag til hesten i boksen.

Spul gangen og træpillerne

Det kan betale sig, for at holde støvet nede, at spule gangen og også inde i boksen ovenpå træpillerne. Det giver et bedre resultat for hesten at stå på træpiller, der er let våde, så gør det endelig hver gang du har strøet med træpiller. I kan sætte en vandslange op inde i stalden, så den er nem at gå til, og denne kan også bruges, når du skal spule hestens beskidte hove samt pels. Det hele er med til at skabe et mere nedtonet støv niveau, hvilket gør, at det ikke går i luftvejene på samme måde. Henter I hestene direkte fra fold, kan I også vælge at spule dem inden de kommer ind i stalden, hvis det er meget tørt og varmt og de har støv siddende i pelsen. Det er win-win for hest og rytter.