Løse tæpper er trendy som aldrig før. Efter i mange år at have været noget man måske mest forbandt med mormor og morfars stue, er interessen for gode tæpper kommet op igen. Med tæpper kan du nemlig skabe ren familieidyl og stemning i hjemmet og det er en trend med mange fordele, så det er bare med at hoppe på.

Hvilke fordele der er tale om, er hvad vi vil give dig en lyn-guide til her. Løse tæpper kan nemlig hjælpe dig både visuelt og praktisk. Vil du vide mere, så følg med her når vi guider dig gennem fem fordele ved løse tæpper.

1 – Ekstra farve

I de seneste mange år har der i dansk boligindretning været et stille opgør med det klassiske, nedtonede, danske farvevalg. Jo, vi kan stadig godt lide sort, hvidt og gråt, men der må gerne komme lidt mere til. Er du måske lidt i tvivl om hvordan du bedst får lidt ekstra farve ind i dit hjem, er løse og håndvævede kelim tæpper en glimrende vej at gå.

Tæpper fungerer ofte supergodt i farver, og vælger du mere klassiske, ægte tæpper vil du nemt kunne inddrage farve uden at det føles unaturligt. De flotte klassiske mønstre og de naturlige farver gør det meste af arbejdet for dig. Har du for eksempel et sofaområde der trænger til at piftes op, kan et flot, farverigt tæppe være en fin kontrast til et lidt gråt sofamøblement.

2 – Mod fodkulden

Midt i alle de flotte tæpper og deres mange visuelle fordele, kan man hurtigt glemme at tæpper altid har været ret praktiske genstande. En af deres helt åbenlyse, men også til tider lidt oversete fordele er deres varme.

Har du derfor et sted der trænger til lidt ekstra fodvarme, er løse tæpper helt ideelle. Mest oplagt er der hvor du træder ud af sengen om morgenen. Et godt, tykt tæppe kan være meget tiltrængt i de kolde vintermåneder. Lidt mere utraditionelt, men også meget effektivt, er at lægge et løst tæppe under skrivebordet. Sidder du der i flere timer kan det nemlig godt blive fodkoldt.

3 – Binde to rum sammen

Løse tæpper har en helt særlig evne til at binde elementer i din bolig sammen, og vi vil kigge på to af dem her. Først skal vi se på muligheden for at binde to rum sammen. Hvis du gerne vil have en følelse af at der er sammenhæng mellem to forskellige rum, for eksempel en spise- og en opholdsstue, er tæpper helt ideelle.

Der er flere måder dette kan opnås på. En helt simpel måde er at lade et langt tæppe løbe fra et rum til et andet. Dette dur kun hvis der ikke er nogen kante af nogen art mellem de to rum. Lidt mere raffineret er det, hvis du har et, eller flere, tæpper i begge rum, og lader der være noget der går igen fra det ene til det andet – farver, mønstre med mere.

4 – Binde møbler sammen

Endnu mere brugbart er nok tæppers evne til at binde møbler sammen. Særligt i rum der har flere forskellige funktioner, for eksempel en stue med både sofaområde og spisebord, er det vigtigt at de forskellige områder føles sammenbundne, og at alt ikke bare flyder ud i ét. Dette kan tæpper hjælpe meget med.

Helt klassisk er sofaområdet. Her kan et velvalgt tæppe virkelig give følelsen af en helhed i møbler som sofa, sofabord og lænestole. Vælg dog et tæppe der er stort nok. Alle møbler skal helst helt eller i hvert fald delvist stå på tæppet. Lignende ting kan du gøre med spisebordet og spisebordsstolene eller måske under en god lænestol med et lille sidebord til.

5 – Tilføje teksturer

I har allerede snakket om hvordan tæpper kan tilføje farver, men dette er ikke det eneste det kan bidrage med. I dag er det ikke nok bare at have styr på sine farver i boligindretningen, nej, du skal også gerne kunne variere dine teksturer.

Teksturer er ofte noget vi forbinder med at føle, men vi ser dem også i høj grad. Derfor bliver det for kedeligt, hvis der ikke er variation i dine teksturvalg – ikke helt ulig farvevalget. Derfor er løse tæpper ideelle, da de bidrager med teksturer du sjældent finder andetsteds.